1984 (Catalan Edition)

1984 (Catalan Edition)

1984 (Catalan Edition)

1984 (Catalan Edition)

eBookCatalan-language Edition (Catalan-language Edition)

$6.99 

Available on Compatible NOOK Devices and the free NOOK Apps.
WANT A NOOK?  Explore Now

Related collections and offers


Overview

"La seva darrera obra mestra, fascinant i indispensable per entendre la història moderna", Timothy Garton

Escrita el 1949, centrada en un món postbèl·lic i ambientada en una societat totalitària i dictatorial, reflexiona sobre conceptes encara vigents, la censura, la manipulació dels mitjans de comunicació i la falta de llibertat individual en benefici d'un suposat interès comú. Són conceptes simbolitzats pel Gran Germà, aquell que tot ho sap, tot ho veu i tot ho controla. Compromès amb la defensa de la llibertat i els valors socials i humanitaris, Orwell escriu, amb 1984, una crítica ferotge al món que hem creat, on el protagonista, Winston Smith, intenta sobreviure i assolir la seva autonomia individual a través de l'amor, la confiança en el pròxim i la fermesa en les pròpies creences. Tot un al·legat a la revolució, la recerca de la veritat i la reflexió crítica constant sobre el nostre món.

Product Details

ISBN-13: 9788429765953
Publisher: Edicions 62
Publication date: 05/31/2010
Series: El Balancí
Sold by: Planeta
Format: eBook
Pages: 304
Sales rank: 890,980
File size: 365 KB
Language: Catalan

About the Author

George Orwell és el pseudònim d'Eric Blair (Índia 1903-Londres 1950). Per allunyar-se de la seva condició social privilegiada va traslladar-se als barris marginals de París i Londres a conviure amb els miners del nord d'Anglaterra, i va lluitar durant la Guerra Civil espanyola amb els milicians del POUM. Aquestes experiències marcarien la seva posició política i la carrera literària, que ha deixat títols de fama universal com La rebel·lió dels animals (1945) o 1984 (1949).
Lluís-Anton Baulenas (1958), narrador i antic dramaturg, ha escrit entre d'altres, novel·les com ara Noms a la sorra (1994), El fil de Plata (1998, Premi Carlemany), La Felicitat (2001, Premi Bertrana) i Per un sac d'ossos (2005, Premi Ramon Llull). Dues obres seves han estat adaptades al cinema per Ventura Pons, Amor idiota i Anita no perd el tren. Ha estat traduït a diverses llengües com ara l'anglès, el francès, el castellà, l'italià, l'holandès i el xinès mandarí, entre d'altres. La seva narrativa busca emmarcar moments clau de la història contemporània del país, sempre des del punt de vista del conflicte de l'individu amb la societat que li ha tocat viure. 

What People are Saying About This

Anthony Burgess

1984 is a fantasy about disaffected journalists, novelists, poets, professors, and schoolmasters imposing an idealistic philosophy on the countries of the West — amalgamated into the superpower Oceania — which is no more than a notion of the nature of reality forged in an Oxford or Cambridge common room.

Alfred Kazin

1984 has been an extraordinary experience for me. It is...overwhelming in its keenness and prophetic power. I hardly know which to praise more -- Orwell's insight into the fate of man and its totalitarianism or his compassion for him.

V. S. Pritchett

The most solid, the most brilliant thing George Orwell has done.

From the B&N Reads Blog

Customer Reviews