×

Uh-oh, it looks like your Internet Explorer is out of date.

For a better shopping experience, please upgrade now.

Bland Bybor I Västra Rajasthan
     

Bland Bybor I Västra Rajasthan

by Son Lal
 

Självbiografisk berättelse om vänskapsrelationer och kulturkrockar i Indien mellan 1977 och 2008. Min kontakt med byliv och växtodling i enkla genuina miljöer, där man klarar sitt vardagsliv genom strävsamt arbete. Med små marginaler och många att försörja. Vad familjerna gör för att säkra sin

Overview

Självbiografisk berättelse om vänskapsrelationer och kulturkrockar i Indien mellan 1977 och 2008. Min kontakt med byliv och växtodling i enkla genuina miljöer, där man klarar sitt vardagsliv genom strävsamt arbete. Med små marginaler och många att försörja. Vad familjerna gör för att säkra sin framtid. Hur samhällsförändringarna påverkar deras tillvaro. Samtal med byborna om deras livssyn.
Boken handlar främst om människor, som jag lärt känna i tre byar i distrikten Jodhpur, Nagaur och Bikaner. Som odlar sin egen brödsäd på sandig jord i ökenliknande klimat. Hur de klarar sig under monsuntiden år 2008 från sådd till skörd. Två av byarna är små och jämförelsevis lite påverkade av ekonomiska förändringar. Den tredje byn har från 1950 vuxit från en liten isolerad by i feodal stagnation till en tätort med hårt exploaterat grundvatten och en betydande kalkstensindustri. En svår miljö för folk med små resurser, men många har kämpat med alla till buds stående medel för att ta sig ut ur sin fattigdom. Med målet att fortsätta odla sina religiöst influerade ritualer och traditioner, fast med en bättre levnadsstandard. Med ökad social prestige för sin familj och sin kast i konkurrensen med andra grupper. I en kapplöpning med tiden ökar både befolkning och produktion, men också miljöförstöringen. Ändliga naturtillgångar som vatten och vildmark minskar undan för undan.

Product Details

BN ID:
2940044556485
Publisher:
Son Lal
Publication date:
05/26/2013
Sold by:
Smashwords
Format:
NOOK Book
File size:
235 KB

Meet the Author

Son Lal is my pen name. I was born in a Scandinavian country of northern Europe in the early 1940s. I have lived in India off and on for fifty years, since I first arrived to the Gateway of India at Bombay by ship in 1963.

Customer Reviews

Average Review:

Post to your social network

     

Most Helpful Customer Reviews

See all customer reviews