Dnevnik mladog hodocasnika Dio III.

Dnevnik mladog hodocasnika Dio III.

by Ianus Christius
     
 

U trećem dijelu ove velike sportsko-turističko-duhovne pješačke avanture donosim sve svoje sretne i nesretne trenutke na putu od grada svete Eufemije, Rovinja; sve do velike industrijske luke i grada pomoraca, Bakra.

Sadržaj trećeg dijela:

25. Tragedija se nastavlja...
26. Konačno malo zasluženog

…  See more details below

Overview

U trećem dijelu ove velike sportsko-turističko-duhovne pješačke avanture donosim sve svoje sretne i nesretne trenutke na putu od grada svete Eufemije, Rovinja; sve do velike industrijske luke i grada pomoraca, Bakra.

Sadržaj trećeg dijela:

25. Tragedija se nastavlja...
26. Konačno malo zasluženog odmora!...
27. Alpinizam u puljskom akvatoriju...
28. Spavanje na rimskim ruševinama...
29. Galebovim mostom do Kuće prirode...
30. Tragom dinosaura i crnih udovica...
31. Mate Balota u zaljevu rijeke Raše...
32. Labinština, regija sa najkompleksnijim istarskim dijalektom...
33. Na visokim liticama brsečke uvale...
34. Stubama do staroslavenskog raja...
35. Najduži dan na cijeloj avanturi...
36. U gradu pomoraca i slavnih geofizičara...

Product Details

ISBN-13:
2940045795661
Publisher:
Ianus Christius
Publication date:
03/27/2014
Series:
Dnevnik mladog hodo
Sold by:
Smashwords
Format:
NOOK Book
File size:
184 KB

Related Subjects

Meet the Author

Ianus Christius (umjetnički pseudonim) rođen je 06.12.1981. u Zagrebu, glavnom gradu RH. Obrazovao se u Kemijskoj i geološkoj tehničkoj školi (sada Prirodoslovna škola Vladimira Preloga) u struci kemijskog tehničara, kako bi mogao raditi u kemijskom laboratoriju kao asistent inženjerima prilikom obavljanja kemijskih analiza i projekata. Nakon neuspješnog studija kemije na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu, zaposlio se u analitičkom laboratoriju na analizi pesticida. Tijekom razdoblja zaposlenja počeo je njegov sustavni ulazak u svijet mistike i duhovnosti, kreativnih projekata i filozofskih tematika sa raznih područja ljudskog djelovanja. Česti posjeti gradskim knjižnicama, čitanje mnogobrojnih knjiga iz raznih područja, kao i šetnje i planininarenja padinama Medvednice, davale su mu novi poticaj da i sam ostvari neki uspjeh u svom životu. Nakon trogodišnjeg razdoblja previranja i teških financijskih i životnih okolnosti, odlučio se aktivnije uključiti u svijet kojeg je proučavao. Stoga je pokrenuo svoj privatni blog anarchy4all.bloger.index.hr, u kojem se bavio raspravama iz većinom filozofskih i duhovnih tema. Pišući mistične izreke, poeziju, tematske članke itd., a uz potporu blogera, odlučio se na jedan za njega potpuno novi poduhvat. Kao nekadašnji maratonac-amater i strastveni sportaš, odlučio je samostalno prijeći cijelu Zapadnu i Južnu Hrvatsku, pješice, uzevši sa sobom samo osnovne stvari, ali bez novaca i hrane. Odlučio je iskusiti svu težinu takvog puta. Na takvu privatnu sportsko-turističko-duhovnu avanturu krenuo je iz Zagreba 09.06. 2012., a vratio se (u jednom komadu:-)) 11.09. 2012., nakon propješačenih 1850 km. Vrativši se sa puta, odlučio je početi sa stvaranjem svog vlastitog e-časopisa, Libertas Nova, u kojem je pisao o temama koje su bile poznate i na njegovom blogu; o kreativnim igrama, zanimljivostima hrvatskih krajeva, kreativnim izumima, mističnim izrekama i mislima, poeziji prirode, tematskim tekstovima, kreativnim pitalicama, radovima čitatelja itd. Godinu dana nakon prve avanture, 16.07. 2013. krenuo je na pješačenje i drugom polovicom RH, od Zaprešića do Sv. Martina na Muri, preko Čakovca do Iloka, i natrag do Nove Gradiške. Krajem studenog 2015. godine pokrenuo je FB fan stranicu Libertas Nova, na kojoj objavljuje razne zanimljivosti iz svijeta kreativnosti: tečajeve, radionice, predavanja, zanimljive knjige, filmove, sportska događanja, itd. Njegov cilj je da jednog dana otvori vlastitu privatnu školu koja promiče kreativnost i samospoznaju, ali na podjednakim svjetovnim i duhovnim temeljima, moderni prikaz nekada slavnih starogrčkih škola, Platonove Akademije i Aristotelova Liceja.

Read More

Customer Reviews

Average Review:

Write a Review

and post it to your social network

     

Most Helpful Customer Reviews

See all customer reviews >