×

Uh-oh, it looks like your Internet Explorer is out of date.

For a better shopping experience, please upgrade now.

Dom Casmurro
     

Dom Casmurro

by Joaquim Machado de Assis
 

Prea putin cunoscut in Europa, Machado de Assis este un pionier al literaturii braziliene care ocupa si astazi un loc de cinste in listele si topurile alcatuite de critici si de cititori deopotriva. Fin psiholog si maestru al povestirii atent dozate in pagina, autorul ne poarta cu o usurinta cuceritoare prin viata unui personaj pentru care fericirea pare sa fi fost

Overview

Prea putin cunoscut in Europa, Machado de Assis este un pionier al literaturii braziliene care ocupa si astazi un loc de cinste in listele si topurile alcatuite de critici si de cititori deopotriva. Fin psiholog si maestru al povestirii atent dozate in pagina, autorul ne poarta cu o usurinta cuceritoare prin viata unui personaj pentru care fericirea pare sa fi fost doar un lucru prea greu de suportat.

Betinho si Capitu, doi tineri din Rio de Janeiro, depasesc impreuna toate obstacolele asezate in calea iubirii lor: cariera de preot harazita lui Betinho de catre mama lui inca de la nastere, diferentele de clasa sociala, intrigile familiale si capriciile sortii. Cand cei doi reusesc sa se casatoreasca, viitorul pare strajuit de aura fericirii perpetue. Si totusi, aceasta capodopera a literaturii de dragoste este cronica unei iubiri care depaseste granitele vietii, dar se raneste in cel mai comun ghimpe - al geloziei. Treptat, Betinho se transforma in Dom Casmurro ("Ursuzul") construindu-si cu meticulozitate destinul tragic al unui om ce pare urmarit de vocatia nefericirii.

Product Details

ISBN-13:
9789737245502
Publisher:
Grupul Editorial ALL
Publication date:
11/21/2012
Series:
Literatura universala
Sold by:
Content 2 Connect
Format:
NOOK Book
File size:
801 KB

Related Subjects

Customer Reviews

Average Review:

Post to your social network

     

Most Helpful Customer Reviews

See all customer reviews