×

Uh-oh, it looks like your Internet Explorer is out of date.

For a better shopping experience, please upgrade now.

In de Gekroonde Lootsman: Het kaarten-, boekuitgevers en instrumentenmakershuis Van Keulen te Amsterdam, 1680-1885
     

In de Gekroonde Lootsman: Het kaarten-, boekuitgevers en instrumentenmakershuis Van Keulen te Amsterdam, 1680-1885

by E.A. van Keulen, W. F. J. Mörzer Bruyns, E. K. Spits, Nederlands Scheepvaart Museum Staff (Contribution by)
 

Dit boek geeft een thematisch overzicht van de geschiedenis van de firma Van Keulen. Deze was onder de naam De Gekroonde Lootsman gedurende ruim tweehonderd jaar gevestigd in een pand op de hoek van de Nieuwe Brugsteeg in Amsterdam, recht tegenover waar nu het Victoria Hotel gevestigd is. Van hier uit verkochten de opeenvolgende generaties van dit geslacht kaarten,

Overview

Dit boek geeft een thematisch overzicht van de geschiedenis van de firma Van Keulen. Deze was onder de naam De Gekroonde Lootsman gedurende ruim tweehonderd jaar gevestigd in een pand op de hoek van de Nieuwe Brugsteeg in Amsterdam, recht tegenover waar nu het Victoria Hotel gevestigd is. Van hier uit verkochten de opeenvolgende generaties van dit geslacht kaarten, zeevaartkundige instrumenten en boeken, kortom alles wat "voor de zeevaerdt van nut is".
In de negentiende eeuw veranderde het karakter van het bedrijf. De nadruk werd verlegd van productie naar verkoop. Daarnaast werd het assortiment uitgebreid met buitenlandse uitgaven. Door de overgang van zeil- naar stoomvaart daalde het aantal schepen en zeevarenden en daarmee ook het aantal afnemers van kaarten, instrumenten en boeken waardoor de firma in 1885 werd beëindigd.
Na een algemene inleiding wordt in het eerste hoofdstuk de ontwikkeling van zeekaarten en zeeatlassen van de firma Van Keulen behandeld. In het tweede hoofdstuk komen de boeken aan bod en in hoofdstuk drie de instrumenten. Het laatste hoofdstuk behandelt de firma Van Keulen in de negentiende eeuw.

Product Details

ISBN-13:
9789061943976
Publisher:
Brill Academic Publishers, Inc.
Publication date:
01/01/1989
Pages:
104
Product dimensions:
8.10(w) x 9.30(h) x 0.40(d)

Customer Reviews

Average Review:

Post to your social network

     

Most Helpful Customer Reviews

See all customer reviews