Jeta Ka Ngrirë Në Shqipëri

Jeta Ka Ngrirë Në Shqipëri

by Sami Gjoka
     
 

Një vepër e fuqishme dhe briliante! Një elegji e trishtuar e identitetit, që sjellë lot ndër sy. Absolutisht prekese e mahnitëse që therë zemren me fjalët më të zgjedhura; një betejë mes demoneve të forcave të erreta dhe energjisë hyjnore të prej qielli, brënda çdo

Overview

Një vepër e fuqishme dhe briliante! Një elegji e trishtuar e identitetit, që sjellë lot ndër sy. Absolutisht prekese e mahnitëse që therë zemren me fjalët më të zgjedhura; një betejë mes demoneve të forcave të erreta dhe energjisë hyjnore të prej qielli, brënda çdo guaske njerëzore: "Nga ku ikim prej boshllëkut/ për të mbushur universin"; një thirrmë e përpjekje për të ndryshuar planetin, e rrënuar nga lakmia, dhe urrejtje,ku njerëriu shfaqet nëpër të "jo të shlodhët e zbavitet, por të qajë e të vuaj, ì mallkuar të përgjakët/ por kurrë, kurrë ì bekuar" në një truall të denje, për të jetuar. ndryshe: "Është mëkat, mëkat të sjellësh këtij ferri, kësaj bote/ engjëjt që janë të prej qielli/ t'i bësh motra të prej toke" Padyshim përshkrim ì perkryer i ndjenjave; vargje të brishta saqe edhe ikja e butë drejtë vdekjes, në këto poezi ngjanë aq normale sa shtrirja e heshtur për gjumë.

Product Details

ISBN-13:
9781477406182
Publisher:
CreateSpace Publishing
Publication date:
05/17/2012
Pages:
218
Product dimensions:
5.00(w) x 8.00(h) x 0.46(d)

Meet the Author

Poeti Shqiptaro-Amerikan, Sami Gjoka, punon e jeton në Arlington të Virxhinisë, në Shtetet e Bashkuara. Lindur në Manez të Durrësit, në vitin 1962, Gjoka arratiset nga Shqipëria në vitin 1990. Poezitë e këtij vellim, kanë qenë botuar më parë në dy vellime të mëveteshem Shqip-Anglisht: "Hijet Flasin Ndryshe" dhe "Nëse Shkoj Në Ferr".

Customer Reviews

Average Review:

Write a Review

and post it to your social network

     

Most Helpful Customer Reviews

See all customer reviews >