×

Uh-oh, it looks like your Internet Explorer is out of date.

For a better shopping experience, please upgrade now.

Vicarul din Wakefield
     

Vicarul din Wakefield

by Oliver Goldsmith
 

Vicarul din Wakefield, unicul roman al lui Oliver Goldsmith, a fost publicat in 1766 si a fost dintotdeauna considerat una dintre cele mai interesante povestiri in limba engleza.

Oliver Goldsmith isi prezinta eroul, dr. Primrose, ca pe o persoana care reuneste trei calitati importante: acelea de preot, sot si tata

Overview

Vicarul din Wakefield, unicul roman al lui Oliver Goldsmith, a fost publicat in 1766 si a fost dintotdeauna considerat una dintre cele mai interesante povestiri in limba engleza.

Oliver Goldsmith isi prezinta eroul, dr. Primrose, ca pe o persoana care reuneste trei calitati importante: acelea de preot, sot si tata.

El traieste cu familia in catunul Auburg. Impreuna cu sotia si cei sase copii isi petrece serile in jurul caminului, povestind si ascultand balade. Dar lumea lui nu este perfecta, are mici fisuri prin care se strecoara pacatul. In aceasta atmosfera va incepe sirul de nefericiri ale lui Primrose: sotia si fiicele sunt vanitoase, vor sa intre in societatea inalta a vremii, baiatul cel mare este necugetat etc., dar binele va invinge in final.

Farmecul irezistibil al acestui roman consta in faptul ca trezeste imaginatia si interesul cititorului, fara ajutorul unor intamplari extravagante. Geniul autorului se manifesta in constructia personajelor, in ritmul povestirii si in morala cartii.

Oliver Goldsmith, romancier, poet, dramaturg si eseist englez de origine irlandeza, s-a nascut la 10 noiembrie 1730.

Dupa studii de teologie si drept, incepe sa studieze si medicina la Edinburgh si Leiden, apoi calatoreste prin Franta, Spania, Italia. In 1756 se stabileste la Londra. Practica mai multe meserii care il lasa fara bani. Moare sarac, la Londra, in aprilie 1774.

Product Details

ISBN-13:
9789737245199
Publisher:
Grupul Editorial ALL
Publication date:
10/16/2012
Sold by:
Content 2 Connect
Format:
NOOK Book
File size:
612 KB

Related Subjects

Customer Reviews

Average Review:

Post to your social network

     

Most Helpful Customer Reviews

See all customer reviews