Adoptia: Un act de iubire

Adoptia: Un act de iubire

by Cristina Alina Naftanaila

NOOK Book(eBook)

$7.20
View All Available Formats & Editions

Available on Compatible NOOK Devices and the free NOOK Apps.
WANT A NOOK?  Explore Now
LEND ME® See Details

Overview

Cartea Adoptia –un act de iubire se doreste a fi un ghid practic care sa raspunda viitorilor parinti unor intrebări legate de procesul de adoptie.
Cristina Alina Naftanaila descrie, prin exemple concrete, cum se construieste relatia cu un copil adoptat si a inclus idei originale desprinse din experienta proprie, de mama adoptiva.
Ideea realizarii cartii Adoptia – un act de iubire a aparut in momentul in care a initiat demersurile pentru adoptia baiatului sau si a dorit sa afle mai multe informatii despre ce inseamna adoptia, ce etape trebuie parcurse sau cum sa relationeze cu copilul în diferite momente după adoptie si a constatat lipsa detaliilor referitoare la acest subiect.
Sa adopti un copil presupune inainte de toate sa fii lipsit de prejudecati, sa oferi iubire neconditionata si sa dai dovada de multă rabdare pentru a forma o punte afectiva intre tine si copilul tau.
Adoptia poate deveni o experienta extraordinara daca dai dovadă de blandete in fata unui anumit tip de comportament manifestat de copil in perioada de acomodare in familie, dar si mai tarziu, in fata unor reactii neprevazute, tinand cont de faptul ca acesta poate a trăit momente traumatizante pana a ajuns in noua sa familie sau persoanele de referintă in grija carora a fost (asistenti maternali, personal din centrele de plasament) au imprimat anumite trasaturi personalităţii sale.
Iata cateva din lucrurile pe care le vei descoperi citind cartea Adoptia – un act de iubire scrisa de autoarea Cristina Alina Naftanaila:
•motivatia de a adopta un copil si personalitati care au fost adoptate;
• legislatia nationala si internationala pe baza careia se realizează adoptia;
•etapele procesului de adoptie, precum si aspecte ce vizeaza perioada de adaptare a copilului in familie (aici a inclus povesteaproprie despre adoptie si a unei alte familii care a adoptat un copil);
•sfaturi practice pentru parintii adoptivi;
•idei pentru a crea relatia de atasament cu copilul adoptat;
•caracteristici si nevoi ale copiilor adoptati;
•dar si aspecte pe care parintii ar trebui sa le discute cu copiii lor.
Cartea este plina de informatii inedite si poate fi utila nu numai familiilor care au adoptat sau intentioneaza sa adopte copii, ci si studentilor sau masteranzilor ce urmeaza un program de studii universitare in domeniul sociologiei, asistentilor sociali sau persoanelor care isi desfăsoara activitatea in cadrul unor organizatii ce sprijina adoptia.

Product Details

BN ID: 2940153933047
Publisher: Cristina Alina Naftanaila
Publication date: 12/27/2016
Sold by: Smashwords
Format: NOOK Book
File size: 321 KB

About the Author

Cristina Alina Naftanaila s-a nascut la data de 25 august 1972 intr-un mic oras de munte, Campulung Muscel din judetul Arges. A fost singurul copil al parintilor sai, Domnica si Gheorghe – Ioan. Inca din scoala primara a manifestat talent la scris, limba romana fiind disciplina pe care a iubit-o cel mai mult, alaturi de geografie si desen. Pana la varsta 20 de ani a locuit in vestul tarii , la Timisoara, unde a absolvit Liceul Economic si de Drept Administrativ. După aceasta varsta s-a mutat in orașul Câmpulung Muscel unde s-a inscris in anul 2002 la Universitatea Spiru Haret, Facultatea de Contabilitate si Finante, pe care a absolvit-o in anul 2006. Din dorinta de a evolua pe plan profesional, si-a continuat studiile, absolvind in anul 2008 studiile universitare de masterat Contabilitate si managementul afacerilor, iar in anul 2011 a obtinut diploma de Doctor, in domeniul Finante, parcurgând studiile doctorale la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, Facultatea de Stiinte economice. In prezent este lector universitar doctor la Facultatea de Stiinte economice din Campulung Muscel unde desfasoara activitati didactice specifice procesului de invatare si evaluare din sistemul universitar, în domeniul finanțe și participă la activitati extrascolare educative si artistice. A publicat trei cărți în domeniul finante si numeroase articole in reviste de specialitate. Cristina a reusit ca alaturi de sotul sau sa-si implineasca visul de a deveni mama, adoptand in anul 2013 un baietel.

Customer Reviews

Most Helpful Customer Reviews

See All Customer Reviews