Famke: Putovanje Otkrivenja

Famke: Putovanje Otkrivenja

by Mihaela Lela Tribuljak

Paperback

$19.99
View All Available Formats & Editions
Choose Expedited Shipping at checkout for guaranteed delivery by Tuesday, April 7

Overview

I došlo je ono zbog cega je Vedrina strepila da ce jednom doci. Doba Tmine, kada ce ravnoteža izmedu vedrine i tmine biti napadnuta i oskvrnjena.

Strepnja, da ce odmetnuti brat gotovo ugašen u svojoj samoci i hladnoci poželjeti živjeti i željeti da toplina kola njegovim bicem, strepnja da ce ga nadvladati zavist nad bratovim tvorevinama, da ce biti iritiran dragošcu koju je brat isijavao prema njemu, ljubeci ga.

Tmina da ce željeti da brat nestane, a i svjetlost za njim, da ce ga željeti stjerati u kut prostranstva, da tinja i grci se baš, kao i on ciklusima.

U tišini tame prikradao se uspavanim i bezbrižnim planetima koji vrve izobiljem, mirom i prosperitetom. Promatrao ih je u bijesu i želji za uništenjem svega što je njegov brat radosno i s puno ljubavi stvarao, usadujuci dobrotu u živa bica i ne ostavljajuci Tmini mjesta da se usadi u njih.

Sebicnih poriva i kajanja, jer se otudio od brata kada ga je ovaj najviše trebao, da zajedno slave i stvaraju život, kao što je jednom i njemu darovan.

Gladan života, gladan vladanja i neutažen bratove ljubavi ljubomorno vreba i ostavlja za sobom sjeme tmine u rukama Vladara Sjena, da pluta nad planetima cekajuci, da se ukaže plodno tlo satkano od zavisti i oholosti, i da osluhne poziv u tijelu koje tlom kroci, pa da Vladar Sjena ispusti sjeme iz ruku prema tlu, da poleti i na njega padne te na tom mjestu da iznikne livada zrele trave ukrašena procvalim primamljivim plavim cvjetovima.

Ceka ,tako prikraden i skriven, korak da ga posjeti i Tmina da prožme citavo bice te u svom novom oblicju da nastavi koracati i sijati sjeme zla kako bi Planet izbacio iz ravnoteže te rasplinuo blagostanje i zasjeo na tron, objavljujuci da je zavladalo doba Tmine, isisavajuci impuls života i toplinu prestravljenih bica, dok ih ne ugasi i obgrli sobom, nasladujuci se tako tuzi i razocaranju u bratovim ocima.

Samo mu je jedan Planet dugo prkosio snagom Vedrine i ocajavao u njemu jer se nije mogao usaditi na njega.

Product Details

ISBN-13: 9789535882602
Publisher: Michael Schmitt
Publication date: 10/01/2015
Pages: 406
Product dimensions: 6.00(w) x 9.00(h) x 0.83(d)

About the Author

Mihaela Lela Tribuljak rođena je 28. travnja, 1980. godine u Našicama.
Tijekom domovinskog rata protjerana je iz obiteljskog doma u Borovu Naselju, te sa svojom majkom i mlađom sestrom vraća se u rodni grad gdje završava srednju školu.
Nakon završetka školovanja seli iz Našica u razne krajeve zemlje, a jedan period života provodi i u inozemstvu.
Tijekom tih seoba upoznala je različite ljude i kulture, i osjetila odnose društva iz tih sredina.
Oduvijek je njegovala ljubav prema prirodi i životinjama te svom okruženju. Od najranije mladosti u njoj su rasle kreativnost i mašta, koje ni do današnjeg dana nisu iščeznule. Naprotiv, ojačale su.
Život u današnjem vremenu smatra teškim, i s tugom promatra međuljudske odnose kako u obiteljima tako i u društvu općenito, kao i odnos čovjeka prema prirodi, životinjama, samom sebi, a i resursima koje nam pruža planet.
Gledajući djevojčicu s kojom je provodila vrijeme i njezin nevin pogled na život vratila se u rano djetinjstvo koje je obilježila trauma uzrokovana gubitkom oca. Snagom tih misli odlučila se posvetiti pisanju ove bajkovite priče u koju s velikom pažnjom pretače dječju bezbrižnost i zaigranost, zabrinutost i tugu odrasle osobe, ali i nadu u bolje sutra.

Customer Reviews