Imagine: Neprofitna druzba: utopija ali nujnost

Imagine: Neprofitna druzba: utopija ali nujnost

by Saso Tomazic

Paperback

$29.00
Choose Expedited Shipping at checkout for guaranteed delivery by Thursday, August 22

Overview

To je knjiga o trenutnem globalnem druzbeno ekonomskem sistemu in njegovih pomanjkljivostih. Avtor na preprost in nekonvencionalen nacin pojasnjuje najpomembnejse razloge za nastanek dolzniskih in ekonomskih kriz. Razlage so podkrepljene s preprostimi, lahko razumljivimi, vendar zato nic manj veljavnimi primeri.
V knjigi profesor Saso Tomazic pokaze, da se brez korenitih sprememb v temeljih trenutnega druzbenoekonomskega sistema krizam ni mogoce izogniti, saj je najpomembnejsi razlog zanje, to je dobicek iz kapitala, vgrajen v same temelje kapitalizma. Ne da bi se izgubljal v podrobnostih, ki samo zameglijo celotno sliko, pojasni, na kak nacin dobicek iz kapitala nujno pripelje do dolzniskih in ekonomskih kriz. Na probleme gleda iz kriticne distance, ki mu preprecuje, da zaradi dreves ne bi videl celotnega gozda. Pogled naravoslovca in inzenirja na ekonomijo.
Avtor verjame, da je druzbenoekonomski sistem mogoce spremeniti na bolje zgolj postopoma, v manjsih korakih, ki vodijo v pravo smer, vendar je zato najprej potrebno razumevane in sprememba vrednostnega sistema.

Product Details

ISBN-13: 9781545077191
Publisher: CreateSpace Publishing
Publication date: 03/31/2017
Pages: 140
Product dimensions: 6.00(w) x 9.00(h) x 0.36(d)

Customer Reviews

Most Helpful Customer Reviews

See All Customer Reviews