Interviul sinapselor: Roman

Interviul sinapselor: Roman

Paperback

$9.99
Choose Expedited Shipping at checkout for guaranteed delivery by Monday, August 26

Overview

Synapses Interview. A Novel

This book is in Romanian. It is a fantasy dealing with the question of immortality. The English version of this book can be ordered here: https://www.createspace.com/7302116


După câteva milenii de avans tehnologic, am descoperit chiar o nouă religie, dar oare evoluţia noastră ne-a făcut mai cunoscători? Se pare că dovezile câştigate de noi în acest răstimp sunt aproape inexistente, deoarece trăim şi acum pe baza unor presupuneri, dar fuduli că suntem mai buni.

Gândind în acest mod, vom formula necesara întrebare: ce vom ajunge atunci? Răspunsul nu-l puteţi primi de la mine! Dar eu vă pot scoate la o scurtă plimbare. Conform unei teorii, numită şi legea conservării energiei, învăţată la gimnaziu, vom ajunge pământ de flori, apoi chiar flori în adevăratul sens al cuvântului.

Această mică plimbare prin grădina cu flori, nu are intenţia de a demonstra următoarea noastră existenţă, doar posibilitatea ei ştiinţifică. Dacă aşa stau lucrurile, atunci de ce oamenii de ştiinţă sunt adepţii dispariţiei ireversibile?

O scurtă călătorie în lumea calculatoarelor nu strică, poate ne ajută să tragem o concluzie constructivă cât priveşte limita de viaţă a informaţiei.

Pe o linie de producţie prinde viaţă munca unui proiectant, se naşte o nouă maşină. Este acea maşină, numită calculator personal, foarte cunoscută în aceste vremuri. Ea ajunge pe biroul dumneavoastră şi vă serveşte nevoile legate de nemurire zi de zi. Cum aşa? Cu ajutorul ei vă creaţi acel profil de Wikipedia, de Facebook, sau împărtăşiţi momentele trăite în fiecare zi pe Twitter. Nemurire? Da, se poate! Aceasta este o formă primitivă de nemurire. Aşadar, toată informaţia circulă şi supravieţuieşte în reţea, cât timp? La nesfârşit! Inclusiv această formă primitivă de reţea poate să-i ofere informaţiei o viaţă lipsită de teama sfârşitului. Când maşina şi-a încheiat existenţa, va fi dusă la reciclat, dar informaţia rămâne în reţea; atâta vreme cât va exista reţea, profilul dumneavoastră va rămâne acolo. Veţi cumpăra o maşină nouă şi vă puteţi aduce aportul de informaţie în continuare, atât cât şi interacţiunea cu fiecare nod al reţelei.

La un alt nivel de existenţă trăiesc aşa-numiţii administratori de reţea, care pot urmări toată ierarhia profilelor, care iau decizii atunci când vor dezactiva un profil care încalcă procedura legală, tot ei sunt cei care poartă grija profilului tău să nu fie atacat de acţiunile unor indivizi nedoriţi, aşadar, ei sunt legiuitorii.

Incursiunea în lumea informaţiei am făcut-o să vă ajut să faceţi o analogie cu lumea noastră, sunteţi liberi să trageţi concluziile dorite. Aceasta lucrare, de natură fantastică, care se scurge în paginile care urmează a fost concluzia pe care rodul imaginaţiei mele a ales-o. Vă doresc s-o savuraţi şi s-o trataţi ca atare.


Tiberiu Popovici

Product Details

ISBN-13: 9781548474485
Publisher: CreateSpace Publishing
Publication date: 07/01/2017
Pages: 180
Product dimensions: 5.50(w) x 8.50(h) x 0.38(d)

About the Author

Autorul se prezintă

M-am născut în oraşul Făget, judeţul Timiş, pe data de 6 martie, anul 1984. Am copilărit în Gladna Montană. Am urmat cursurile liceului Aurel Vlaicu din Lugoj şi am obţinut licenţa la Politehnica Timişoara. Sunt programator.
La paisprezece ani am început să scriu primele poezii.
La douăzeci şi doi de ani m-am stabilit în municipiul Timişoara, începând astfel cariera de programator informatic.
La vârsta de două zeci şi cinci de ani am început să scriu proză. Am început cu o primă lucrare, intitulată El Hemer. Se întinde pe o sută treizeci şi şapte de pagini.
În următorul an am dus la îndeplinire o nouă lucrare, de care sunt extrem de mândru, Trandafirul Alb, o mic roman de o sută zece pagini, pe care îl recomand fiecărei doamne sau domnişoare, deoarece am convingerea că îl va iubi.
Am scris apoi romanul Artistul (ePublishers, Bucureşti, 2014). Prin curiozitatea personajului său principal – un artist –, transformă existenţa, încoronând tinereţea cu steaua cunoaşterii, devenită călăuză. Veşnic căutător, în compania iubitei sale, Dido, artistul reuşeşte să cucerească necunoscutul într-o eră predestinată misticismului. Dacă romanul Artistul pune mai multe întrebări decât oferă răspunsuri, aceasta se întâmplă pentru că, în această eră progresistă, încă nu am învăţat să punem întrebările aşa cum trebuie. Puţinele răspunsuri care sunt oferite sunt dovada modului greşit în care întrebăm.
Cea de a patra lucrare este romanul Interviul Sinapselor apărut în 2017. Acesta a apărut şi în limba engleză – Synapses Interview.
A cincea carte, Goana după păpădii, apare tot în două versiuni: română şi engleză (In Pursuit of Dandelions).
Citiţi şi aflaţi ce doresc să vă transmit prin aceste lucrări.

Tiberiu Popovici

Customer Reviews

Most Helpful Customer Reviews

See All Customer Reviews