×

Uh-oh, it looks like your Internet Explorer is out of date.

For a better shopping experience, please upgrade now.

La capatul lumii si in tara aspra a minunilor (Hard-Boiled Wonderland and the End of the World)
     

La capatul lumii si in tara aspra a minunilor (Hard-Boiled Wonderland and the End of the World)

by Haruki Murakami, Angela Hondru
 
Romanul La capatul lumii si in tara aspra a minunilor ne prezinta doua lumi diferite, doua spatii temporale, povestirile misterioase a doi naratori, care se doresc doua incercari ale disecarii propriilor identitati. Watashi, naratorul tarii aspre a minunilor, porneste intr-o calatorie de sondare a propriilor amintiri, asemenea lui Proust, coridorul cel lung pe care

Overview

Romanul La capatul lumii si in tara aspra a minunilor ne prezinta doua lumi diferite, doua spatii temporale, povestirile misterioase a doi naratori, care se doresc doua incercari ale disecarii propriilor identitati. Watashi, naratorul tarii aspre a minunilor, porneste intr-o calatorie de sondare a propriilor amintiri, asemenea lui Proust, coridorul cel lung pe care protagonistul face primii pasi simbolizind incapacitatea individului de a-si cunoaste sinuozitatile sufletului. Lumea in care traieste Watashi este dominata de cuvinte si sunete, pe cind cea a lui Boku (naratorul din capatul lumii), de imagini si cintece, decorul fiind redat de un oras ingradit, asemenea oraselor medievale. Cind soseste in oras, paznicul de la poarta de intrare (care isi petrece aproape tot timpul ascutind cutite) ii cere lui Boku sa-si taie umbra, subliniind ca in astfel de locuri nu va mai avea nevoie de ea. Pierderea umbrei semnalizeaza inceputul pierderii propriei identitati. Pendularea protagonistului intre doua lumi - una reala, gata sa moara, iar cealalta eterna, dar si goala de sentimente - ne face sa intelegem ca alegerea finala a lui Boku nu poate fi deschisa decit artistului care se afla undeva la granita dintre cele doua.

Product Details

ISBN-13:
9789734625048
Publisher:
Editura Polirom
Publication date:
01/06/2012
Series:
Biblioteca Polirom
Sold by:
PUBLISHDRIVE KFT
Format:
NOOK Book
File size:
801 KB

Related Subjects

Meet the Author

Writing in a style that is deceptively plainspoken, Haruki Murakami finds a dreamlike common ground between Japan and the West, conscious and subconscious. His heroes lose themselves in quests that we may not always understand, but are hopelessly compelled to follow.

Brief Biography

Hometown:
Tokyo, Japan
Date of Birth:
January 12, 1949
Place of Birth:
Kyoto, Japan
Education:
Waseda University, 1973
Website:
http://www.harukimurakami.com

Customer Reviews

Average Review:

Post to your social network

     

Most Helpful Customer Reviews

See all customer reviews