Mërgata e qyqeve

Mërgata e qyqeve

by Nasho Jorgaqi

Paperback

$22.00 View All Available Formats & Editions
Choose Expedited Shipping at checkout for guaranteed delivery by Thursday, January 30
MARKETPLACE
2 New & Used Starting at $19.58

Overview

"Mërgata e qyqeve" është vepra e parë e madhe e Nasho Jorgaqit, padyshim një nga veprat e tij monumentale që tregojnë ndjeshmërinë e thellë të patriotit dhe mjeshtërinë e lartë të shkrimtarit. Deri në atë kohë ai kishte botuar me shumë sukses gjini si tregime e novela që në të vërtetë e kalitin, e sprovojnë një shkrimtar dhe janë si një trampolinë e sigurt për t'u hedhur me sukses në gjini të mëdha, të cilat janë po aq serioze sa tregimet dhe novelat. Nasho Jorgaqi ndjehej i sigurt në këtë sprovë sepse është një nga njohësit më të mirë të dokumentacioneve të Luftës së Dytë Botërore (1939-1945). Ai nuk ka qenë një studiues dogmatik, i njëanshëm, por njohës i "Dy kampeve ndërluftuese" madje edhe i "të tretëve" që kanë qënë më shumë objektivë. Njohës i shkëlqyer i letërsisë shqiptare që nga krijimi, njohës i mjeshtërve të mëdhenj të kësaj letërsie dhe i gjithë plejadës së krijuar nga kombi shqiptar, ishte vërtet i përgatitur për të kryer një vepër serioze si "Mërgata e qyqeve".
E botuar edhe e ribotuar katër herë në mbi 100.000 ekzemplarë, e ribotuar edhe nga Shtëpia Botuese e Librit Shkollor, romani "Mërgata e qyqeve" ka dëshmuar vlerat e krijuesit të saj.

Product Details

ISBN-13: 9780692292303
Publisher: blej.com
Publication date: 09/10/2014
Pages: 628
Product dimensions: 6.00(w) x 9.00(h) x 1.39(d)

Customer Reviews

Most Helpful Customer Reviews

See All Customer Reviews