Magyarazat az Europai Unio kozbeszerzesi jogahoz

Magyarazat az Europai Unio kozbeszerzesi jogahoz

by Attila Dr. Dezso

NOOK Book(eBook)

$64.90
Available on Compatible NOOK Devices and the free NOOK Apps.
LendMe® See Details
Want a NOOK ? Explore Now

Overview

Magyarazat az Europai Unio kozbeszerzesi jogahoz by Attila Dr. Dezso

A közbeszerzési törvény elso, 1995-ben megjelent változata is az európai uniós jogfejlodés eredményeinek átvételével készült. Ezért a közbeszerzési törvény minden alapveto jogintézménye uniós eredetu. A kiadvány - egy az európai uniós intézményrendszert és jogforrási struktúrát bemutató elméleti áttekintés során – elemzi az irányelvek minden fontosabb intézményét és az ezekkel lényegében megegyezo közbeszerzési nemzeti jogintézményeket (például a törvény alanyi hatálya, azaz ki minosül ajánlatkéronek, a törvény tárgyi hatálya, azaz mi minosül beszerzésnek, a minoségi kiválasztás szempontjainak meghatározása, a bírálat, eljárástípusok, szerzodésmódosítás stb.).
A kiadvány elemzi az Európai Bíróság elmúlt 30 évének legfontosabb döntéseit, azokat is, amelyek jó része az úgynevezett historikus jogalkotás keretében született és magyar nyelven nem hozzáférheto.
A kiadvány nem csupán a jelenleg még hatályos 2004-es irányelv-generációt elemzi, hanem feldolgozza a 2014-es irányelveket is, amelyeket a nemzeti jogalkotónak 2016 tavaszáig kell átültetnie. Az új irányelvek nem csupán kodifikálták az Európai Bíróság elmúlt 10 évének esetjogát, hanem lényegi újításokat hoztak a jogfejlodésben. A kiadvány megvilágítja az új irányelv-generációk keletkezésének hátterét és ezáltal elosegíti a nemzeti közbeszerzési jogot alkalmazók munkáját is.

Product Details

BN ID: 2940157791209
Publisher: Wolters Kluwer Law & Business
Publication date: 12/22/2015
Sold by: Barnes & Noble
Format: NOOK Book
File size: 3 MB

Customer Reviews

Most Helpful Customer Reviews

See All Customer Reviews