Mon?tri. Cele mai malefice personalita?i istorice de la Osama bin Laden

Mon?tri. Cele mai malefice personalita?i istorice de la Osama bin Laden

by Simon Sebag Montefiore

NOOK Book(eBook)

$10.08

Available on Compatible NOOK Devices and the free NOOK Apps.
WANT A NOOK?  Explore Now
LEND ME® See Details

Overview

Moartea unui om este o tragedie; moartea a milioane de oameni reprezintă doar o statistică“, ar fi declarat cândva Stalin, unul dintre monștrii secolului XX. Alături de Hitler și Mao, el a înfăptuit cele mai atroce crime din întreaga istorie a umanității. Milioanele de evrei uciși în Holocaust și milioanele de ruși trimiși în gulaguri nu vor putea fi șterse ușor din memoria colectivă.

Însă istoria a avut dintotdeauna o față întunecată. Monștri este o cronică a celor mai detestate personaje din istoria lumii, prezentate cronologic, din vremurile biblice până în cele moderne. Lista cuprinde peste 100 de nume – conducători de stat, despoți însetați de sânge sau criminali în serie – de la Caligula și Ivan cel Groaznic la Elena și Nicolae Ceaușescu, supranumiți „soții Macbeth“. Autorul readuce în atenția noastră și fapte mai puțin cunoscute, cum ar fi masacrele cruciaților sau genocidul armenilor din secolul trecut.

Dedicată victimelor acestor monștri, cartea ne aduce aminte că răul se poate transforma oricând în banalitate. Aflând mai multe despre aceste personaje malefice și crimele lor, putem evita greșelile trecutului.

Product Details

ISBN-13: 9786066862509
Publisher: Litera Media Group
Publication date: 06/14/2016
Series: Bestseller
Sold by: PUBLISHDRIVE KFT
Format: NOOK Book
Pages: 294
File size: 828 KB

Customer Reviews