Napfogyatkozás után

Napfogyatkozás után

by Heimler Jen, Eugene Heimler

Paperback

$12.99
Choose Expedited Shipping at checkout for guaranteed delivery by Tuesday, March 26

Product Details

ISBN-13: 9780990583660
Publisher: Miriam B. Heimler
Publication date: 05/15/2015
Pages: 152
Product dimensions: 5.50(w) x 8.50(h) x 0.35(d)

About the Author

Heimler Jeno 1922. március 27-én, a magyarországi Szombathelyen született. Édesapja ügyvéd, és a szociáldemokrata párt jeles képviseloje volt. Heimler húszéves kora elott elismert költové érett Magyarországon, amikorra már két verses kötete is megjelent. 21 éves, amikor Auschwitzba majd Buchenwaldba deportálják. Túléli a haláltábort kedves gyerekkori és szeretett anyjához fuzodo emlékeinek segítségével, aki hosszan tartó betegség után halt meg nem sokkal a második világháború kezdete elott.
Feleségét Évát, édesapját, novérét és annak kisfiát Auschwitzban ölték meg. 1946-ban feleségül vette Lilit (született Salgó Lili), akinek korai haláláig (1984) két gyermekük született, Susan és George. 1947-ben Heimler Angliába emigrált.
Nem sokkal ezután a Manchesteri Egyetem egyik elso pszichiátriai szociális munkásaként diplomát szerez, és fejleszteni kezdi saját társadalomintegrációs módszerét, amely Európában, Amerikában és Kanadában Heimler-skála néven vált ismertté.

Késobb visszatért Németországba, hogy a fiataloknak megtanítsa egyedi módszerét, amelyben a szenvedés és a frusztráció potenciális hajtóerové válik az elégedettség és kreativitás eléréséhez, így találva célt és értelmet az életnek. Heimler Angliában a Társadalombiztosítási Minisztérium, az Egészségügyi Világszervezet, valamint az Amerikai Egyesült Államok kormányának tanácsadója lett.

Húsz éven át tanította saját felfedezését Angliában a Londoni Egyetemen, hírneve több egyetemen juttatta katedrához az USA-ban és Kanadában.
1985-ben a kanadai Calgary Egyetem díszdoktori címet adományozott Heimlernek, ahol tárgyát 17 évig tanította.
A második világháború végének negyvenedik évfordulóján feleségül vette Miriam Brachat, akivel boldogan házasságban élt élete végéig. Heimler Jeno 1990. december 4-én halt meg.

Customer Reviews

Most Helpful Customer Reviews

See All Customer Reviews