ISBN-10:
1542714869
ISBN-13:
9781542714860
Pub. Date:
Publisher:
Negociere Win-Win

Negociere Win-Win

by Silviu Vasile

Paperback

$9.99
Choose Expedited Shipping at checkout for delivery by Thursday, October 28

Overview

As incepe prin a-ti spune sa nu tai niciodata ceea ce poti deznoda. Incearca sa gasesti cele mai bune solutii, cu siguranta ele exista, doar ca nu se afla la indemana oricui. Pentru a le gasi trebuie sa iti folosesti din plin abilitatile. Daca nu ai foarte multe abilitati atunci va trebui sa ti le descoperi si sa ti le cultivi, dar orice ai face trebuie sa stii ca cea mai buna investitie pe care o poti face acum este in genialitate.

Esti o persoana geniala, asa te-ai nascut, fiecare dintre noi se naste cu un potential extraordinar de mare pe care alegem sa nu-l folosim. Alegem sa ramanem in zona comunului si sa ne traim viata fara a raspunde provocarilor majore menite sa ne transforme si sa ne dea sansa de a trece la un alt nivel de performanta individuala. Geniile nu sunt cu mult diferite de tine, chiar daca par a fi imbracate intr-o aura de mister. Procesul lor de dezvoltare a cuprins in mod intuitiv sau constient exercitii de creativitate. Daca alegi sa fii creativ atunci vei avea surpriza ca la un moment dat, cand te uiti in urma, sa fi realizat mai mult decat poate te-ai fi asteptat. Aliatul tau este timpul, sau, mai bine spus, perspectiva pe care succesul ti-o da.

Te asteapta ziua de maine, pentru ca ea este un moment din viitor despre care nu poti spune mare lucru si va trebui sa inveti sa negociezi. Sa negociezi acea zi, iar pentru asta ai nevoie de informatii. Cel mai periculos cuvant pe care il poti spune in cadrul unei intalniri de afaceri este NU. Al doilea cel mai periculos cuvant este DA. Este posibil sa le eviti pe amandoua. In negociere nu este totul alb sau negru. Sunt atat de multe nuante de gri. Trebuie sa intelegi ca negocierea nu inseamna sa te duci in fata partenerului de negociere si sa spui da sau nu. A negocia inseamna a te pregati. Sa cauti cele mai bune informatii despre partenerul tau, despre mediul in care se desfasoara negocierea, despre interesele pe care fiecare dintre parteneri le are, despre strategiile pe care acestia aleg sa le aplice dar si despre optiunile pe care le poti aduce in discutie.

Uneori, chiar si dupa cea mai temeinica pregatire, nimeni nu iti garanteaza incheierea unui acord. Trebuie sa intelegi ca ai un control limitat si putine variabile daca ai putine informatii si un control mare si multe variabile daca ai multe informatii si ele de calitate. Negocierea nu este o functie matematica. Atunci cand ai un partener de negociere, in fata ta ai o persoana inzestrata cu emotii, cu trairi sufletesti si reactii uneori irationale. Poti iesi castigator dintr-o negociere doar atunci cand alegi in mod deliberat sa-ti insusesti informatii fundamentale pe care sa le poti aplica in conditii reale.

Cea mai simpla modalitate de a negocia este sa spui Nu! si apoi sa negociezi. Dar este o tehnica mediocra de negociere si nu se poate aplica oricarui partener si oricarei situatii. Cu cat partenerul tau este mai rafinat si cunoaste mai bine tehnicile si strategiile de negociere cu atat va trebui sa vii cu tehnici mai elaborate si optiuni din care ambele parti au de castigat.


Related collections and offers

Product Details

ISBN-13: 9781542714860
Publisher: CreateSpace Publishing
Publication date: 12/25/2016
Series: Cultura Valorii , #8
Pages: 134
Product dimensions: 5.98(w) x 9.02(h) x 0.29(d)

Customer Reviews