Error occurred while rendering Product Content.

Overview

Ormdansen by Ulf E. Lidbeck

Michele Renard, en zoologiprofessor vid Harvard University har i många år lett foto-safaris i Kenya och Indien. Hon har all utrustning för att se och lyssna på djur och fåglar nära eller långt borta, dag eller natt. Hon kan skjuta och söva anfallande lejon och skadade djur som behöver vård En natt upptäcker hon att en granne flyger in cocain från Colombia.

Detta blir ett fashinerande drama där Michele och hennes svenska väninna Ingrid med mod list och charm slår ut två gangstersyndikat, knycker deras knark och pengar och får busarna att anklaga varandra.

Michele är en Wampanoagindian som sedan barndomen bevittnat den rituella Ormdansen, där stammens medlemmar dansar med livsfarliga giftormar. Jonglerar med dom, kastar dom högt upp i luften, fångar och kysser dom medan de livsfarliga reptilerna förgäves försöker hugga gift-gaddarna i dansarna. Dansen symboliserar stammens, samhällets förmåga och traditionella krav på att stoppa oönskade inkräktare.

Product Details

ISBN-13: 9780984047918
Publisher: Lidbeck Press
Publication date: 11/16/2011
Pages: 438
Product dimensions: 6.00(w) x 9.00(h) x 0.97(d)

About the Author

Ulf Lidbeck kommer från en sjöfarande släkt med gamla berättartraditioner Han hade under många år en framgångsrik reklambyrå och tillsamman med sin hustru modefirman Liss L med butiker i Sverige, Tyskland och USA Han har undervisat i reklamteknik och skrivkonst. När han 1980 flyttade till USA lärde han känna och gilla Wompanoagindianernas kultur och Ormdans. I USA har han föreläst om svensk kultur och internationell kokkonst.

Customer Reviews

Most Helpful Customer Reviews

See All Customer Reviews