Pacijent iz sobe 19

Pacijent iz sobe 19

by Zoran Zmiric
Pacijent iz sobe 19

Pacijent iz sobe 19

by Zoran Zmiric

eBook

$7.91 

Available on Compatible NOOK devices, the free NOOK App and in My Digital Library.
WANT A NOOK?  Explore Now

Related collections and offers

LEND ME® See Details

Overview

Žmirić je trenutačno jedno od najboljih i najubojitijih pera hrvatske književnosti. Blockbuster i Pacijent iz sobe 19 možemo ubrojiti u sam vrh hrvatske, ali i europske antiratne proze.


Denis Derk (Večernji list)


Sjajan, društveno bitan roman. Čitati, pamtiti, dugo nositi u sebi.


Davor Špišić (Jutarnji list)


Da je ostao samo na ratnoj priči, Žmirić bi iza sebe imao još jedan sjajan roman, ali on je krenuo i korak dalje... Potrebne su nam ovakve knjige - hrabre, jasne i direktne. Uočiti ono što nije dobro prvi je korak na putu oporavka. A Žmirić je to u ovom romanu napravio.


Marinko Krmpotić (Novi list)


Iznimno djelo, knjiga koju mora pročitati svako misleće biće s ovih prostora. Prvi veliki antiratni roman koji za temu, mjesto i vrijeme radnje, ima Domovinski rat. Time nastavlja niz Remarquea i Tri ratna druga, Hemingwaya i Zbogom oružje, Krleže i Barake 5B.


Bojana Radović (Večernji list)


Zoran Žmirić je majstor neočekivanih završnih romanesknih obrata i istančane psihološke karakterizacije, pogotovo kad su u pitanju ratne priče koje u njegovoj interpretaciji uvijek zadiru duboko u istinu koju nije uvijek lako podnijeti, baveći se nuspojavama kolektivnog i onim neizrecivim što dobra književnost ipak zna nepogrešivo formulirati.


Marina Vujčić


Žmirić je neumoran i angažiran kritičar društva, dobar promatrač i duhovit pisac, jedan od najuvjerljivijih i najvažnijih glasova književnosti ovih prostora. Ne sjećam se kada sam zadnji put pročitala tako potresnu, pametnu i točnu knjigu na tu temu.


Anne-Kathrin Godec


Žmirić je najaktualniji, najmanje eskapistički autor hrvatske suvremenosti i zato bi ga trebalo obavezno čitati. Rijeka od Kamova nije imala življu spisateljsku ruku. Ono što je Žmirić potpisao, ljudi izbjegavaju šaptati na ulici.


Dario Grgić (Bibliovizor HRT)


Product Details

BN ID: 2940163775149
Publisher: Knjizevna radionica Rasic
Publication date: 12/11/2019
Sold by: PUBLISHDRIVE KFT
Format: eBook
Pages: 190
File size: 412 KB
Language: Croatian
From the B&N Reads Blog

Customer Reviews