Poștașul nocturn. Ночной Почтальон

Poștașul nocturn. Ночной Почтальон

by Veaceslav Samoskin

NOOK Book(eBook)

$2.99
Available on Compatible NOOK Devices and the free NOOK Apps.
LendMe® See Details
Want a NOOK ? Explore Now

Overview

Poștașul nocturn. Ночной Почтальон by Veaceslav Samoskin

Ediție bilingvă

Veaceslav Samoșkin este rus, corespondent de presă la București, dar în primul rând, poet. Universul lui poetic pendulează între tragismul însingurării și nevoia de confesiune. Elegiacă și intimistă, lirica din volumul Poștașul nocturn este strigătul de amărăciune al intelectualului lucid în fața vicisitudinilor unei istorii contorsionate și, totodată, supapa prin care se revarsă preaplinul propriilor drame existențiale.

Poet prin excelență citadin, Veaceslav Samoșkin își amintește cu nostalgie de orașul natal &quo;cu nume bolșevic“, care și-a pus amprenta asupra întregii lui vieți – &quo;Arhitectura sufletului meu/ e-a străzilor lui prelungire“–, descrie cu delicatețe nerăbdarea de a întâlni fata dragă –  &quo;ochii mei înverzesc semaforul“ –, identifică în tristețea unei toamne destinul unei iubiri trecute –  &quo;era acea toamnă/ nu un anotimp, ci/ soarta noastră doamnă“–, suferă alături de femeile care plâng noaptea, cu hohote înăbușite, &quo;viețile nenăscute ori ucise/ în disperate pântece de mamă“...

Trăitor de câteva decenii în țara noastră, Veaceslav Samoșkin s-a integrat perfect în peisajul dâmbovițean: îl putem întâlni pe străzile orașului sau îi putem asculta, într-o cafenea, considerațiile generoase asupra literaturii și artei, politicii sau vieții, în general. Căci cel pe care prietenii îl apelează cu diminutivul Slava nu este doar un intelectual de stirpe aleasă, impresionant prin erudiție, ci și un om de o fermecătoare și blândă colocvialitate. În câteva din versurile sale, poetul pentru care România a devenit a doua patrie zugrăvește imaginea Bucureștiului sub arșița necruțătoare a verii, anotimp înscris într-un ineluctabil ciclu universal. (Dinu Moraru)


Product Details

ISBN-13: 9786065944404
Publisher: Ideea Europeana
Publication date: 09/30/2015
Series: Poesis
Sold by: PUBLISHDRIVE KFT
Format: NOOK Book
File size: 1 MB

Customer Reviews

Most Helpful Customer Reviews

See All Customer Reviews