Senke jednoroga

Senke jednoroga

by Rakel Martinez

NOOK Book(eBook)

$4.49

Available on Compatible NOOK Devices and the free NOOK Apps.
WANT A NOOK?  Explore Now
LEND ME® See Details

Overview

Inspirisana Rilkeovim stihovima i nadljudskom snagom kojom čovek uspeva da se uspravi nakon životnih lomova, Rakel Martinez stvorila je čudesni svet u kojem nežnost i nada iskrsavaju na najneobičnijim mestima i gde sudbine običnih ljudi lako postaju poprište iznenadnih i nedokučivih preokreta.


Klaudija, novinarka odrasla u Argentini, odlazi u Španiju sa namerom da započne sasvim novi život: nastanjuje se u Madridu i počinje da radi u noćnom baru „Jednorog”. Tu upoznaje Edgara, Meksikanca iz višeg društvenog sloja, koji takođe beži od svoje burne prošlosti.


Lokal s neobičnom pričom i još neobičnijim posetiocima postaće čvorište koje povezuje prošlost i sadašnjost, mit i stvarnost, dva kontinenta i veoma različite sudbine. Daleko od rodnog tla i bliskih ljudi, među šarenim bocama alkohola, glavni junaci ovog romana, rastrzani između onoga što žele da budu i onoga što zaista jesu, evociraće uspomene na živote koje su napustili, ljude i gradove koje su voleli i stihove koji su ih nadahnjivali. Susret sa jednorogom predstavlja priliku – ne manje veličanstvenu koliko i neočekivanu – da pronađu sami sebe.


Ovo interesantno delo je poziv da se suočimo sa sobom i vinemo u let ne odvajajući stopala od tla.  

Product Details

ISBN-13: 9789634281825
Publisher: DERETA
Publication date: 01/06/2016
Series: (In)Tolerance
Sold by: PUBLISHDRIVE KFT
Format: NOOK Book
Pages: 316
File size: 349 KB

Customer Reviews

Most Helpful Customer Reviews

See All Customer Reviews