Sjeti Me Se

Sjeti Me Se

by Sanela Ramic Jurich

Paperback

$9.68
Eligible for FREE SHIPPING
  • Want it by Wednesday, October 24  Order now and choose Expedited Shipping during checkout.

Overview

Sjeti Me Se by Sanela Ramic Jurich

Pocetkom njene nevine petnaeste godine zivota, Selma tek pocinje dozivljavati cari prve ljubavi.

Nazalost, ziveci u Bosni 1992-ge godine, Selma i njeni roditelji uskoro postaju dio bosanskog rata. Srpska vojska joj odvodi oca na ispitivanje, a s namjerom da zastiti svoju kcer, majka Selmu salje kod tetke, sto se kasnije pokazuje kao pogresna odluka.

Nekoliko dana kasnije, grad je napadnut. Clanovi Selmine obitelji su pobijeni pred njenim ocima, a ona je uhvacena i bacena u koncentracioni logor, gdje prozivljava najgore nocne more.

Nakon sto je izgubila gotovo sve one koje je voljela, zlostavljana je od strane onih kojima je nekad vjerovala, svjedocila je najruznijim predrasudima, nije vise sigurna ni da li je htjela ostati ziva.

Hoce li Selma uspjeti pobjeci iz logora? I ako pobjegne, hoce li se njena slomljena dusa ikada moci oporaviti? Hoce li se imati kome vratiti? Hoce li ikada ponovno moci pronaci ljubav?

Pratite Selmino putovanje kroz ljubav, ocaj, nadu i mir u knjizi autora Sanela Ramic Jurich, Sjeti me se. Dozivite brutalnost bosanskog genocida, ali i pogledajte kako Selmu bozja ruka desetostruko nagraduje. Razumite hrabrost koja je potrebna da se suocite sa svojim napadacima i ponovo prozivite bol u ime pravde. Otkrijte da li ljubav moze procvjetati pod rusevinama rata.

Product Details

ISBN-13: 9781475276244
Publisher: CreateSpace Publishing
Publication date: 06/01/2012
Pages: 252
Product dimensions: 5.50(w) x 8.50(h) x 0.57(d)

About the Author

Autor Sanela Ramic Jurich je autorica i motivaciona govornica. Rodena u Prijedoru u Bosni, 1976-e godine, imala je petnaest godina kad je u njenom gradu poceo rat. Saneline knjige, Sjeti me se i Proganjanja iz proslosti su inspirisane njenim iskustvima i sjecanjima iz rata. Sanela sada zivi u Cikagu sa suprugom Todd-om Juricem i njihovim sinovima, Denijem i Devinom.

Customer Reviews

Most Helpful Customer Reviews

See All Customer Reviews

Sjeti Me Se 5 out of 5 based on 0 ratings. 1 reviews.
Anonymous More than 1 year ago
Excellent book! Super knjiga. Mora se pročitati.