Sot mi tobb

Sot mi tobb

by Gyorgy Debreczeny

NOOK Book(eBook)

$3.10
Available on Compatible NOOK Devices and the free NOOK Apps.
LendMe® See Details
Want a NOOK ? Explore Now

Overview

Sot mi tobb by Gyorgy Debreczeny

Az 1977 óta publikáló Debreczeny Györgyöt 1982-ben Tandori Dezso mutatta be a Magyar Ifjúságban. Elso kötete az Ellentétpárhuzamok is ebben az évben jelent meg.
1987-ben Lengyel József ösztöndíjban részesült.
Második kötetét a Szépirodalmi Könyvkiadó adta ki 1989-ben Elodázható elégiák címmel.
2004-tol a Deák Ferenc Középiskolai Kollégiumban dolgozik könyvtárostanárként.
Hosszú szünet után, 1999 óta ismét szaporodnak a versek. Huszonkét év múltán jelentkezik újabb kötettel, mely a Syllabux Könyvkiadó gondozásában jelent meg a 2011-ben a Könyvhétre

A montázs nem kifejezetten irodalmi mufaj. Miként a képzomuvészetben, az irodalomban is „hozott anyagból" készül. Az alapanyag minosége hatást gyakorol a kész mure.
Debreczeny György versei klasszikus és kortárs magyar költok életmuvére támaszkodnak, belolük építkeznek „sort sor alá tapogatva'". A hosszú ido után megjelent új kötetben Ady Endrétol Zalán Tiborig sorakoznak a költok, ok adják mondataikat az új verseskötethez.
Ebben a furcsa irodalmi kalandozásban egyszerre két esztétikai minoséget talál az olvasó, hiszen a már ismert verssorok új életet nyernek, új elemekkel, hangulatokkal gazdagodnak.

Játékos kedvu olvasóknak ajánljuk a kötetet, akik együtt tudják élvezni a párhuzamosan futó „klasszikus" és a „modern" verseket; magyartanároknak, akik magyarórán diákjaikkal fedezik fel a versek, sorsok, hangulatok bújócskázó, titkos-buvös kettosségét. .

Product Details

BN ID: 2940157905651
Publisher: Syllabux Könyvkiadó
Publication date: 12/14/2015
Sold by: Barnes & Noble
Format: NOOK Book
Pages: 61
File size: 264 KB

Customer Reviews

Most Helpful Customer Reviews

See All Customer Reviews