TOP!: De kracht van voelen en denken, hand in hand!

TOP!: De kracht van voelen en denken, hand in hand!

by Silvia Schoonen-van Schooten

Hardcover

$16.00
Eligible for FREE SHIPPING
  • Want it by Wednesday, September 26?   Order by 12:00 PM Eastern and choose Expedited Shipping at checkout.

Overview

TOP!: De kracht van voelen en denken, hand in hand! by Silvia Schoonen-van Schooten

Lieve ouders, verzorgers en opvoeders,

In het dagelijks leven van een kind zijn constant prikkels en invloeden. Thuis, op school, bij sport en in de media komen zij in aanraking met verschillende normen, waarden en verwachtingen waar ze aan moeten en of willen voldoen.

Als kinderyogadocente en als moeder ervaar ik dat veel jonge kinderen onzeker zijn over zichzelf. Het proces van conditionering is inherent aan opvoeden maar brengt ook lagen over de ziel aan waardoor de echte “ik” van een kind kan ondersneeuwen. Doe ik het goed? hoor ik er bij? wat wil de ander en wat wil ik zelf? Zijn vragen die in mijn yogalessen regelmatig voorbijkomen. Dat kan leiden tot piekergedachten, innerlijke onrust en zelfs tot lichamelijke klachten.

Volgens de natuurgeneeskunde is de buik het centrum van de emoties. Een soort “opslagplaats” voor alle prikkels en invloeden. Soms zit een kinderbuik zo “vol” van onrust en of onzekerheid dat een veelgenoemde klacht buikpijn is. Ik merk dat het kinderen helpt hen tools te bieden om die onzekerheid om te buigen tot iets positiefs. Een krachtige positieve gedachte.

“TOP!” is een boek waarin op kindniveau kennis wordt gemaakt met de kracht van de samenwerking tussen gevoel en verstand/het denken. Vaak zijn het onze gedachten, bij een situatie, die maken hoe we ons voelen. Kinderen zijn zich meestal (nog) niet bewust van dit fenomeen. Voor hen is het vaak de situatie (bijvoorbeeld een ruzie met een klasgenootje of oorlogsbeelden op het jeugdjournaal) welke hen een rotgevoel bezorgt. Ze realiseren zich niet dat het de gedachte over deze situatie is (bijvoorbeeld nu wil ze geen vrienden meer met me zijn of straks komt er ook oorlog in Nederland) welke het rotgevoel veroorzaakt. De bewustwording van een negatieve gedachte, het onderzoeken van die gedachte en deze leren ombuigen naar iets positiefs kunnen van waarde zijn voor de ervaring van een blij gevoel en een minder “volle” buik.

Allereerst leer ik het kind afstand te nemen van de gebeurtenis. Dit doe ik middels het leren een “vogel te zijn”. Een vogel symboliseert letterlijk van buitenaf naar de situatie kijken. In vrijheid alle lagen van conditionering en patronen loslaten. Onder al die lagen zit de meest pure vorm van waarnemen. Als je op afstand kijkt naar wat er gebeurt is het eenvoudiger om gedachten te analyseren. Tevens geeft deze vrijheid ruimte voor positieve inzichten.

WebRep

currentVote

noRating

noWeight

Product Details

ISBN-13: 9789491337819
Publisher: Graviant
Publication date: 09/07/2016
Pages: 66
Product dimensions: 6.69(w) x 9.61(h) x 0.31(d)

Customer Reviews

Most Helpful Customer Reviews

See All Customer Reviews