Un vot per l'esperança

Un vot per l'esperança

by Albert Salvadó

Paperback

$15.00
Choose Expedited Shipping at checkout for guaranteed delivery by Friday, February 28
MARKETPLACE
1 New & Used Starting at $12.12

Overview

Segons les profecies de San Malaquies, Francesc I es el darrer Papa, aquell que duu la divisa de Petrus Romanus. Y després?
La primera edició d'aquesta obra va veure la llum al 1985. Fa trenta anys. Y en aquells dies l'autor va predir que el darrer Papa arribaria del continent americà, seria hispanoparlant, seria un pontífex que s'afileraria al costat dels pobres, escolliria un nom sorprenent, començaria a parlar sense embuts sobre escàndals sexuals, crims inconfessables, suïcidis, revelacions de secrets del Vaticà, estranys moviments financers..., plantejaria una vertadera revolució dins l'Esglèsia i...
El autor, ara, resa per a què la seva darrera predicció no es compleixi. Perquè la pregunta immediata és: Què passarà llavors?
Aquesta obra comença quan el conclave s'ha reunit per triar aquest darrer Papa i, de sobte, a la plaça de Sant Pere s'alcen veus que criden 'Fumata bianca, fumata bianca!'. Entre la multitud, Mario Darino, periodista que es pensa que domina els misteris del Vaticà, es queda petrificat en conèixer el nom que ha triat el nou papa: Pere II. En vint segles, cap altre papa havia gosat a adoptar-lo. A partir d'aquest instant Mario Darino viu una experiència increïble. La seva vida fa un gir de cent huitanta graus i es troba immers en una perillosa trama d'interessos polítics i econòmics a la que no són alienes les intrigues que s'alimenten darrere dels mateixos murs del Vaticà, on sovint l'afany de poder s'amaga sota un mantell de religiositat. La història està farcida d'exemples, i tot es precipitarà quan comenci a prendre cos la profecia de sant Malaquies, que vaticina que durant el pontificat de l'últim papa tindrà lloc el judici final.

Què n'ha dit la crítica?

Amb una exquisida subtilesa, l'autor mescla la realitat, la ficció i el misteri en aquesta novel·la. La trama és molt suggeridora... Espies, atemptats, investigacions, amor, odi. Ingredients necessaris per crear un suspens ben aconseguit... Val la pena la seva lectura. (Clemente Barahona, EL NORD DE CASTELLA)

L'autor, amb el seu bon ofici particular, s'aventura en un futur immediat i ens presenta una història encara no escrita. Els lectors viuen amb emoció la intensitat d'unes pàgines des del seu inici fins al final. (L.J.G., Diari de Taerrassa)

Què hi diu l'autor?

Aquesta obra és una crítica dura, molt dura, de les religions en general. Molts dels plantejaments que aquí es fan, poden extrapolar-se a qualsevol religió organitzada i jerárquica. Ja n'hi ha prou de perseguir el poder terrenal. Cal que, d'una vegada per totes, les religions agafin el paper que les pertoca i deixin de banda tota la parafernàlia absurda que només pretén dominar l'ésser humà.

Product Details

ISBN-13: 9789992019207
Publisher: Premsa andorrana
Publication date: 11/06/2012
Pages: 274
Product dimensions: 6.00(w) x 9.00(h) x 0.58(d)

About the Author

Vaig néixer a Andorra la Vella (1951).
Sóc enginyer industrial i escriptor. Visc a 1400 metres d'altura, en el bell mig del bosc, des d'on escric.
He escrit contes infantils, novel·la i assaig.
Destaquen, per damunt de tot les meves novel·les històriques.
En novel·la negra he escrit obres om "El rapte, el mort i el Marsellès", Premi Sèrie Negra de l'any 2000, o "Una vida en joc", dedicada al Casino de La Rabassada.
En relat d'anticipació disposo d'obres com "Un vot per l'esperança que va merèixer el títol d'Obra Seleccionada al I Premi de Novel·la Plaza $ Janés al 1985, o la tan celebrada "L'informe Phaeton" que ha merescut l'aplaudiment unànim del públic, que diu que la meva obra més impressionant.
I en ficció històrica disposo de títols tan conegut com per exemple: "El mestre de Kheops", Premi Néstor Luján de Novel·la històrica 1998, "L'anell d'Àtila", Premi Fiter i Rossell 1999, "El ulls d'Anníbal", Premi Carlemany 2002, "La Gran Concubina d'Egipte", Premi Néstor Luján de Novel·la Històrica 2005, la trilogia dedicada a Jaume I el Conqueridor formada per "El punyal del sarraí", "La reina hongaresa" i "Parleu o mateu-me", o la trilogia dedicada a Alí Bei formaa per "Maleït català!", "Maleït musulmà!" i "Maleït cristià!", o la darrera novel·la "Obre els ulls i desperta".
M'agrada molt barrejar amb subtilesa la realitat, la ficció i el misteri, que sempre embolcallo amb sentiments, vertader motor de la vida.
Tinc obres publicades en diversos idiomes: català, castellà, anglès, francès, grec, portuguès, eslovac, txec...
Se'm considera el revitalizador de la novel·la històrica en llengua catalana i me'n sento molt orgullós per això.

Customer Reviews

Most Helpful Customer Reviews

See All Customer Reviews