Povestea lui Harap Alb

Povestea lui Harap Alb

Povestea lui Harap Alb

Povestea lui Harap Alb

Hardcover

$29.00 
  • SHIP THIS ITEM
    Qualifies for Free Shipping
  • PICK UP IN STORE
    Check Availability at Nearby Stores

Related collections and offers


Overview

Povestea lui Harap Alb este astăzi iubită de copiii românofoni din toata lumea. Ea a fost publicată de Ion Creangă în 1877. Elementele basmului se întâlnesc şi în alte naraţiuni populare şi culte, dar anume Ion Creangă a reuşit să ne descrie calea spirituală a omului, care pornind de la nişte scopuri raţionale uşor formulabile vine la ascensiunea/cufundarea sufletului spre/în transcendenţă.


Product Details

ISBN-13: 9798985975147
Publisher: Codobelc
Publication date: 01/18/2023
Pages: 148
Sales rank: 898,180
Product dimensions: 8.50(w) x 11.00(h) x 0.56(d)
Language: Romanian
Age Range: 13 - 18 Years

About the Author

Ion Creangă (1837-1889) scriitor. Figură principală a literaturii române din secolul XIX este cunoscut pentru nuvelele și povestirile sale. Principala contribuţie a lui Creangă la literatura fantastică şi pentru copii include naraţiuni structurate în jurul unor protagoniști eponimi (Ivan Turbincă, Dănilă Prepeleac, Stan Pățitul,), precum și basme care descriu valorile etico-morale (Harap Alb, Capra cu trei iezi, Punguța cu doi bani, Fata babei ...), considerate drept capodopere ale limbii și spiritului. Împreuna cu Ion Luca Caragiale și Mihai Eminescu, Ion Creangă formează triada celor mai mari clasici ai literaturii române.

Lică Sainciuc (1947, Chisinau, URSS), artist plastic din Republica Moldova în domeniul graficii de carte pentru copii. Nascut în familia pictorilor Valentina Rusu Ciobanu si Glebus Sainciuc, fiind unicul lor copil, s-a format ca artist in mediul de acasa, unde lucrau parintii, si domina o atmosfera creativa. Casa familiei Sainciuc aduna oameni de cultura din diferite ramuri: pictori, muzicieni, profesori, scriitori, actori, poeti, cineasti.Prima carte tiparita Cele mai frumoase flori (1964) însuma o serie de linogravuri - tirajul însa a fost oprit, nimerind în toiul „luptei cu formalismul" initiata de Partidul Comunist. Multi ani dupa aceea Lica Sainciuc nu avea acces la edituri, si abia în 1977 i s‑a permis sa faca desene la carti pentru copii. Patrunzând pe tarâmul editorial, imediat se bucură de succes la public, si este sustinut de catre autori de texte. Mereu experimenteaza cu tehnici noi: ecolina, aerograf, pix, rapidograf, si în sfârsit - calculator. În 1999 apare prima carte în RM executata în tehnica de grafica vectoriala Calendar UNICEF 2000. În cartea Albinuta cotidianul apare foarte enciclopedic. Mai târziu, Lica Sainciuc va mai participa la câteva carti de acest tip, care ofera din plin cunostinte făra ca să te plictiseasca. Urmeaza Abecedarul, în colaborare cu Spiridon Vangheli si Grigore Vieru. Din 1988 porneste seria de carti miniaturale Codobelc, în cadrul careia au aparut circa 25 de titluri în tiraj de peste un milion de exemplare.De la sfârsitul anilor 1980, Lica Sainciuc începe să producă cărti complexe - creează atât componenta grafica cât si cea textuala. În 1988 apare cartea Una, doua, hai ca ploua, care apoi se transforma în Enciclopedia P.Guitz. La fel de sintetica este si cartea Alfabetul cu povesti (2015) unde îi apartin atât desenele cât si textul.
From the B&N Reads Blog

Customer Reviews