Cartea Urantia: Dezvaluind misterele lui Dumnezeu, Universului, istoriei lumii, lui Iisus, si ale noastre

Cartea Urantia: Dezvaluind misterele lui Dumnezeu, Universului, istoriei lumii, lui Iisus, si ale noastre

by Urantia Foundation
Cartea Urantia: Dezvaluind misterele lui Dumnezeu, Universului, istoriei lumii, lui Iisus, si ale noastre

Cartea Urantia: Dezvaluind misterele lui Dumnezeu, Universului, istoriei lumii, lui Iisus, si ale noastre

by Urantia Foundation

eBookDigital Only (Digital Only)

$4.99 

Available on Compatible NOOK Devices and the free NOOK Apps.
WANT A NOOK?  Explore Now

Related collections and offers


Overview

Cartea Urantia, publicată pentru prima dată în 1955, afirmă a fi fost prezentată de fiinţe celeste ca o revelaţie pentru planeta noastră, Urantia.

Scrierile Cărţii Urantia ne învaţă despre geneza, istoria, şi destinul omenirii şi despre relaţia noastră cu Dumnezeu Tatăl. Ele prezintă o descriere unică şi provocatoare o vieţii şI învăţăturilor lui Iisus. Ele deschid spiritului uman orizonturi noi în ceea ce priveşte timpul şi eternitatea, şi oferă detalii inedite referitoare la aventura noastră ascendentă într-un univers primitor şi bine administrat.

Cartea Urantia integrează clar şi concis ştiinţă, filozofie, şI religie. Cei care o citesc şi studiază cred că  această carte poate influenţa semnificativ gîndirea religioasă şI filozofică a oamenilor din întreaga lume.

Cartea Urantia nu este o “religie.” Ea se bazează pe moştenirea religioasă din trecut şi prezent, şi încurajează o credinţă personală şi plină de viaţă.

Cititorii din întreaga lume ne-au comunicat că lectura Cărţii Urantia i-a afectat în mod profund şi de multe ori le-a schimbat viaţa. I-a inspirat către un reînnoit spor spiritual şi le-a mărit capacitatea de a aprecia viaţa umană.

Vă încurajăm să vă angajaţi în lectură şi să descoperiţi voi înşivă mesajul ei înălţator.


Product Details

ISBN-13: 9780942430677
Publisher: Urantia Foundation
Publication date: 04/20/2013
Sold by: Barnes & Noble
Format: eBook
Pages: 2132
File size: 5 MB
Age Range: 15 - 18 Years
Language: Romanian

Read an Excerpt

Tatăl Universal1:0.1 (21.1) TATĂL Universal este Dumnezeul întregii creaţii, Prima Sursă-Centru a tuturor lucrurilor şi a tuturor fiinţelor. Gândiţi-vă mai întâi la Dumnezeu ca la un creator, apoi ca la un controlor, şi în cele din urmă ca la un susţinător infinit. Adevărul despre Tatăl Universal a început să fie înţeles de către omenire atunci când profetul a spus: „Tu, Dumnezeule, eşti singur, nu mai există nimeni în afară de tine. Tu ai creat cerurile şi cerurile cerurilor cu toate oştirile lor. Tu le păstrezi şi tu le controlezi. Prin Fiii lui Dumnezeu au fost făcute universurile. Creatorul se acoperă cu lumină ca de un veşmânt şi întinde cerurile ca pe o perdea.” Numai conceptul de Tatăl Universal - un singur Dumnezeu în locul a mai mulţi zei - a permis fiinţei umane muritoare să înţeleagă Tatăl în calitate de creator divin şi de controlor infinit.

1:0.2 (21.2) Miriadele de sisteme planetare au fost toate făcute pentru a fi în cele din urmă locuite de numeroase tipuri diferite de creaturi inteligente, de fiinţe care pot să-l cunoască pe Dumnezeu, să primească afecţiunea sa divină şi să-l iubească pe Dumnezeu la rândul lor. Universul universurilor este opera lui Dumnezeu şi locul de reşedinţă a feluritelor sale creaturi. „Dumnezeu a creat cerurile şi a format pământul. El a stabilit universul şi nu a creat această lume în van, el a format-o pentru a fi locuită.”

1:0.3 (21.3) Toate lumile iluminate îl recunosc şi îl adoră pe Tatăl Universal, autorul etern şi susţinătorul infinit al întregii creaţii. În nenumăratele universuri, creaturile înzestrate cu voinţă au întreprins lunga călătorie către Paradis, lupta fascinantă a aventurii eterne pentru a ajunge la Dumnezeu Tatăl. Ţelul transcendent al copiilor timpului este de a găsi Dumnezeul etern, de a înţelege natura divină, de a-l recunoaşte pe Tatăl Universal. Creaturile care îl cunosc pe Dumnezeu nu au decât o singură ambiţie supremă, o singură dorinţă arzătoare, aceea de a deveni, în propriile lor sfere, aşa cum este el în desăvârşirea sa paradisiacă de personalitate şi în sfera sa universală de justă supremaţie. De la Tatăl Universal care locuieşte în eternitate a venit porunca supremă: „Fiţi desăvârşiţi, aşa cum eu însumi sunt desăvârşit.” Plini de iubire şi de compasiune, mesagerii Paradisului au purtat acest îndemn divin de-a lungul vremurilor şi a universurilor, chiar şi până la creaturi de origine animală umile ca rasele umane de pe Urantia.

1:0.4 (22.1) Această dispoziţie magnifică şi universală de a se lupta să atingă perfecţiunea divinităţii este prima datorie, şi ar trebui să fie cea mai înaltă ambiţie, a tuturor creaturilor care se străduiesc în cadrul creaţiei Dumnezeului perfecţiunii. Această posibilitate de a atinge desăvârşirea divină este destinul final şi cert al întregului progres etern spiritual al omului.

1:0.5 (22.2) Muritorii de pe Urantia pot prea puţin spera să fie perfecţi în sensul infinit, însă le este pe deplin posibil fiinţelor umane, aşa cum se pornesc ele la drum pe această planetă, să atingă ţelul celest şi divin pe care Dumnezeul infinit l-a fixat pentru muritori; şi, atunci când vor fi îndeplinit acest destin, ei vor fi, în ceea ce priveşte realizarea sinelui şi împlinirea mentală, la fel de compleţi în sfera lor de perfecţiune divină ca Dumnezeu însuşi în sfera sa de eternitate şi de infinitate. O astfel de perfecţiune nu poate fi universală în sensul material, nici nelimitată în înţelegere intelectuală, nici finală în experienţă spirituală, însă ea este finală şi completă sub toate aspectele finite referitoare la divinitatea voinţei, la perfecţiunea motivaţiei personalităţii, şi conştiinţa lui Dumnezeu.

1:0.6 (22.3) Acesta este adevăratul înţeles al poruncii divine „Fiţi desăvârşiţi, aşa cum eu însumi sunt desăvârşit”, care face întotdeauna fiinţa umană muritoare să înainteze şi o cheamă către interior în această lungă şi fascinantă luptă pentru a atinge nivele tot mai înalte de valori spirituale şi de adevărate semnificaţii ale universului. Această căutare sublimă a Dumnezeului universului este aventura supremă a locuitorilor tuturor lumilor timpului şi spaţiului.1. Numele Tatălui1:1.1 (22.4) Din toate numele sub care Dumnezeu Tatăl este cunoscut de-a lungul universului, cele care îl desemnează ca Prima Sursă-Centru a Universului sunt cele mai frecvente. Întâiul Tată este cunoscut sub nume variate în universuri diferite şi în sectoare diferite ale unui acelaşi univers. Numele pe care creaturile i le atribuie Creatorului depind mult de conceptele pe care creaturile le au despre Creator. Prima Sursă-Centru a Universului nu s-a revelat niciodată prin numele său, ci doar prin natura sa. Dacă noi credem că suntem copiii acestui Creator, este absolut firesc să sfârşim prin a-l numi Tată. Însă acesta este un nume ales de noi înşine, care provine din recunoaşterea relaţiei noastre personale cu Prima Sursă-Centru.

1:1.2 (22.5) Tatăl Universal nu impune niciodată nici o formă de recunoaştere arbitrară, nici de adoraţie formală, nici de serviciu servil creaturilor universurilor înzestrate cu inteligenţă şi voinţă. Trebuie ca - de la sine şi în propria lor inimă - locuitorii evolutivi ai lumilor timpului şi spaţiului să-l recunoască, să-l iubească şi să-l adore de bună voie. Creatorul refuză să exercite o constrângere asupra liberului arbitru spiritual al creaturilor sale materiale sau să le forţeze să se supună. Consacrarea iubitoare a voinţei umane către îndeplinirea voinţei Tatălui este cel mai preţios dar oferit de om lui Dumnezeu. De fapt, o astfel de consacrare a voinţei creaturii constituie singurul dar cu adevărat valabil care poate fi făcut de om Tatălui din Paradis. În Dumnezeu, omul trăieşte, se mişcă şi există. Omul nu are nimic să-i dăruiască lui Dumnezeu, cu excepţia acestei alegeri de a se conforma voinţei Tatălui, iar deciziile astfel luate de creaturile dotate cu inteligenţă şi voinţă în univers constituie realitatea adevăratei adoraţii, care satisface atât de deplin natura Tatălui Creator, dominată de iubire.

1:1.3 (22.6) Odată deveniţi cu adevărat conştienţi de Dumnezeu, când îl veţi fi descoperit cu adevărat pe Creatorul maiestuos şi veţi fi început experienţa realizării prezenţei interne a controlorului divin, atunci, în funcţie de iluminarea voastră şi în conformitate cu modul şi metoda prin care Fiii divini îl revelează pe Dumnezeu, veţi găsi un nume pentru Tatăl Universal. Acest nume va exprima într-o manieră adecvată conceptul vostru asupra Marii Surse-Centru Prime. Şi iată cum, în lumi diferite şi universuri variate, Creatorul este cunoscut sub diverse nume. În spiritul relaţiilor, ele au aceeaşi semnificaţie, însă în cuvinte şi simboluri, fiecare nume reprezintă gradul şi profunzimea cu care Dumnezeu este întronat în inimile creaturilor sale dintr-un anumit tărâm.

1:1.4 (23.1) În apropiere de centrul universului universurilor, Tatăl Universal este în general cunoscut sub nume care pot fi considerate ca semnificând Prima Sursă. Mai departe, în afară, în universurile spaţiului, termenii folosiţi pentru a desemna Tatăl Universal semnifică de cele mai multe ori Centrul Universal. Încă şi mai departe, în creaţia înstelată, de exemplu în lumile sediu ale universului vostru local, el este cunoscut ca Sursa-Primă Creatoare şi Centrul Divin. Într-o constelaţie vecină, Dumnezeu este numit Tatăl Universurilor, într-o alta Sprijinul Infinit, iar către est Controlorul Divin. El a mai fost numit şi Tatăl Luminilor, Darul Vieţii şi Unicul Atotputernic.

1:1.5 (23.2) Pe lumile în care un Fiu al Paradisului a trăit o viaţă de efuziune, Dumnezeu este în general cunoscut printr-un nume indicând o relaţie personală, o afecţiune tandră şi o devoţiune paternă. În sediul constelaţiei voastre, referirea la Dumnezeu se face ca Tată Universal. Pe diferite planete ale sistemului vostru local de lumi locuite, el este cunoscut în mod divers ca Tată al Taţilor, Tată al Paradisului, Tată al Havonei şi Tată al Spiritului. Cei cărora Dumnezeu le-a fost revelat prin efuziunea Fiului Paradisului sfârşesc prin a ceda apelului sentimental al relaţiei pline de sensibilitate de asociere între creatură şi Creator şi-l numesc pe Dumnezeu „Tatăl nostru”.

1:1.6 (23.3) Pe o planetă de creaturi sexuate, într-o lume în care impulsiunile emoţionale părinteşti sunt inerente inimilor fiinţelor inteligente, cuvântul Tată devine foarte expresiv şi potrivit pentru Dumnezeul etern. Pe planeta voastră, Urantia, este mai bine cunoscut şi mai universal recunoscut sub numele de Dumnezeu. Numele care i s-a dat are puţină importanţă. Esenţialul este de a-l recunoaşte şi de a aspira la asemănarea cu el. Profeţii voştri din vechime l-au numit pe drept cuvânt „Dumnezeul veşnic,” şi au vorbit despre el ca despre cel care „locuieşte în veşnicie”.

Table of Contents

Introducere
Capitolul 1, Tatăl Universal
Capitolul 2, Natura lui Dumnezeu
Capitolul 3, Atributele lui Dumnezeu
Capitolul 4, Relaţiile lui Dumnezeu cu universul
Capitolul 5, Relaţia lui Dumnezeu cu individul
Capitolul 6, Fiul Etern
Capitolul 7, Poziţia Fiului Etern faţă de univers
Capitolul 8, Spiritul Infinit
Capitolul 9, Relaţia Spiritului Infinit cu universul
Capitolul 10, Trinitatea paradisului
Capitolul 11, Insula eternă a paradisului
Capitolul 12, Universul universurilor
Capitolul 13, Sferele sacre ale paradisului
Capitolul 14, Universul central şi divin
Capitolul 15, Cele Şapte suprauniversuri
Capitolul 16, Cele Şapte Spirite Maestru
Capitolul 17, Cele şapte grupuri de spirite supreme
Capitolul 18, Personalităţile Supreme ale Trinităţii
Capitolul 19, Fiinţe coordonate de origine trinitară
Capitolul 20, Fiii paradisiaci ai lui Dumnezeu
Capitolul 21, Fiii Creatori Paradisiaci
Capitolul 22, Fiii lui Dumnezeu trinitizaţi
Capitolul 23, Mesagerii solitari
Capitolul 24, Personalităţi superioare ale spiritului infinit
Capitolul 25, Oştirile mesagerilor spaţiului
Capitolul 26, Spiritele ocrotitoare ale universului central
Capitolul 27, Serviciul supernafimilor primari
Capitolul 28, Spiritele ocrotitoare ale suprauniversurilor
Capitolul 29, Directorii de putere ai universului
Capitolul 30, Personalităţi ale marelui univers
Capitolul 31, Corpul Finalităţii
Capitolul 32, Evoluţia universurilor locale
Capitolul 33, Administrarea universului local
Capitolul 34, Spiritul-mamă al universului local
Capitolul 35, Fiii lui Dumnezeu ai universului local
Capitolul 36, Purtătorii vieţii
Capitolul 37, Personalităţi ale universului local
Capitolul 38, Spirite ocrotitoare ale universului local
Capitolul 39, Oştirile serafice
Capitolul 40, Fiii ascendenţi ai lui Dumnezeu
Capitolul 41, Aspecte fizice ale universului local
Capitolul 42, Energia — mintea şi materia
Capitolul 43, Constelaţiile
Capitolul 44, Artizanii celeşti
Capitolul 45, Administrarea sistemului local
Capitolul 46, Sediul sistemului local
Capitolul 47, Cele şapte lumi palat
Capitolul 48, Viaţa morontială
Capitolul 49, Lumile locuite
Capitolul 50, Prinţii Planetari
Capitolul 51, Adamii planetari
Capitolul 52, Epocile planetare ale muritorilor
Capitolul 53, Rebeliunea lui Lucifer
Capitolul 54, Problemele rebeliunii lui Lucifer
Capitolul 55, Sferele luminii şi ale vieţii
Capitolul 56, Unitate universală
Capitolul 57, Originea Urantiei
Capitolul 58, Stabilirea vieţii pe Urantia
Capitolul 59, Era vieţii marine pe Urantia
Capitolul 60, Urantia pe parcursul erei vieţii terestre primitive
Capitolul 61, Era mamiferelor pe Urantia
Capitolul 62, Rasele la aurora omului primitiv
Capitolul 63, Prima familie umană
Capitolul 64, Rasele evolutive de culoare
Capitolul 65, Supracontrolul evoluţiei
Capitolul 66, Prinţul planetar al urantiei
Capitolul 67, Rebeliunea planetară
Capitolul 68, Începutul civilizaţiei
Capitolul 69, Instituţiile umane primitive
Capitolul 70, Evoluţia guvernului uman
Capitolul 71, Dezvoltarea statului
Capitolul 72, Guvernul pe o planetă vecină
Capitolul 73, Grădina Edenului
Capitolul 74, Adam şi Eva
Capitolul 75, Greşeala lui Adam şi a Evei
Capitolul 76, A doua grădină
Capitolul 77, Creaturile mediane
Capitolul 78, Rasa violetă după zilele lui Adam
Capitolul 79, Expansiunea andită în orient
Capitolul 80, Expansiunea Andită în Occident
Capitolul 81, Dezvoltarea civilizaţiei moderne
Capitolul 82, Evoluţia căsătoriei
Capitolul 83, Instituţia căsătoriei
Capitolul 84, Căsătoria şi viaţa familială
Capitolul 85, Originile adoraţiei
Capitolul 86, Evoluţia primitivă a religiei
Capitolul 88, Fetişurile, farmecele şi magia
Capitolul 87, Cultele fantomelor
Capitolul 89, Păcatul, sacrificiul şi ispăşirea
Capitolul 90, Şamanismul — vraciul şi preoţii
Capitolul 91, Evoluţia rugăciunii
Capitolul 92, Evoluţia ulterioară a religiei
Capitolul 93, Machiventa Melchizedek
Capitolul 94, Învăţăturile lui Melchizedek în Orient
Capitolul 95, Învăţăturile lui Melchizedek în Levant
Capitolul 96, Yahweh — Dumnezeul evreilor
Capitolul 97, Evoluţia conceptului de Dumnezeu la Evrei
Capitolul 98, Învăţăturile lui Melchizedek în Occident
Capitolul 99, Problemele sociale ale religiei
Capitolul 100, Religia în experienţa umană
Capitolul 101, Natura reală a religiei
Capitolul 102, Fundamentele credinţei religioase
Capitolul 103, Realitatea experienţei religioase
Capitolul 104, Creşterea conceptului trinităţii
Capitolul 105, Deitate şi realitate
Capitolul 106, Nivelurile realităţii universului
Capitolul 107, Originea şi natura ajustorilor gândirii
Capitolul 108, Misiunea şi ajutorul ajustorilor gândirii
Capitolul 109, Poziţia ajustorilor în raport cu creaturile universului
Capitolul 110, Poziţia Ajustorilor în raport cu muritorii individuali
Capitolul 111, Ajustorul şi sufletul
Capitolul 112, Supravietuirea personalitătii
Capitolul 113, Păzitorii Serafici ai Destinului
Capitolul 114, Guvernarea planetară a serafimilor
Capitolul 115, Fiinţa Supremă
Capitolul 116, Atotputernicul suprem
Capitolul 117, Dumnezeu Supremul
Capitolul 118, Cel suprem şi cel ultim - timpul şi spaţiul
Capitolul 119, Efuziunile lui Christ Mihail
Capitolul 120, Manifestarea lui Mihail pe Urantia
Capitolul 121, Epoca manifestării lui Mihail
Capitolul 122, Naşterea şi pruncia lui Iisus
Capitolul 123, Prima copilărie a lui Iisus
Capitolul 124, Ultima parte a copilăriei lui Iisus
Capitolul 125, Iisus la Ierusalim
Capitolul 126, Cei doi ani cruciali
Capitolul 127, Anii adolescenţei
Capitolul 128, Viaţa de tânăr a lui Iisus
Capitolul 129, Urmarea vieţii de adult a lui Iisus
Capitolul 130, În drum către Roma
Capitolul 131, Religiile lumii
Capitolul 132, Şederea la Roma
Capitolul 133, Reîntoarcerea de la Roma
Capitolul 134, Anii de tranziţie
Capitolul 135, Ioan Botezătorul
Capitolul 136, Botezul şi cele patruzeci de zile
Capitolul 137, Şederea în aşteptare din Galileea
Capitolul 138, Formarea mesagerilor împărăţiei
Capitolul 139, Cei doisprezece apostoli
Capitolul 140, Hirotonisirea celor doisprezece
Capitolul 141, Începutul lucrării publice
Capitolul 142, Paştele la Ierusalim
Capitolul 143, Traversarea Samariei
Capitolul 144, La Gilboa şi în Decapolis
Capitolul 145, Patru zile memorabile în Capernaum
Capitolul 146, Primul turneu de predicare în Galileea
Capitolul 147, Interludiul vizitei la Ierusalim
Capitolul 148, Formarea evangheliştilor în betsaida
Capitolul 149, Cel de-al doilea turneu de predicare
Capitolul 150, Cel de-al treilea turneu de predicare
Capitolul 151, Şederea şi învăţătura la ţărmul mării
Capitolul 152, Evenimentele premergătoare crizei din Capernaum
Capitolul 153, Criza din Capernaum
Capitolul 154, Ultimele zile la Capernaum
Capitolul 155, Fugind prin Galileea nordică
Capitolul 156, Şederea la tyr şi la Sidon
Capitolul 157, În Cezareea lui Filip
Capitolul 158, Muntele transfigurării
Capitolul 159, Turneul din decapolis
Capitolul 160, Rodan din Alexandria
Capitolul 161, Urmarea discuţiilor lui Rodan
Capitolul 162, Sărbătoarea Tabernacolelor
Capitolul 163, Hirotonisirea celor şapte zeci la Magadan
Capitolul 164, Sărbătoarea dedicării
Capitolul 165, Misiunea din pereea începe
Capitolul 166, Ultimul turneu în Pereea de nord
Capitolul 167, Vizita la filadelfia
Capitolul 168, Reînvierea lui Lazăr
Capitolul 169, Ultimele învăţături din Pella
Capitolul 170, Împărăţia Cerurilor
Capitolul 171, Pe drumul Ierusalimului
Capitolul 172, Intrarea în Ierusalim
Capitolul 173, Luni în Ierusalim
Capitolul 174, Marţi dimineaţa la templu
Capitolul 175, Ultimul discurs de la templu
Capitolul 176, Marţi dimineaţa pe Muntele Măslinilor
Capitolul 177, Miercuri, ziua de odihnă
Capitolul 178, Ultima zi în tabără
Capitolul 179, Cina cea Din Urmă
Capitolul 180, Discursul de adio
Capitolul 181, Ultimele încurajări şi avertismente
Capitolul 182, La Ghetsimani
Capitolul 183, Iisus trădat şi arestat
Capitolul 184, În faţa tribunalului Sinedriului
Capitolul 185, Judecata în faţa lui Pilat
Capitolul 186, Cu puţin Înainte de răstignire
Capitolul 187, Răstignirea
Capitolul 188, Ceasul Înmormântării
Capitolul 189, Învierea
Capitolul 190, Apariţiile morontiale ale lui Iisus
Capitolul 191, Apariţia apostolilor şi a altor ucenici influenţi
Capitolul 192, Apariţiile în Galileea
Capitolul 193, Apariţiile finale şi urcarea la cer
Capitolul 194, Revărsarea Spiritului Adevărului
Capitolul 195, După rusalii
Capitolul 196, Credinţa lui Iisus

From the B&N Reads Blog

Customer Reviews