1001 Històries de la Barcelona del segle XIX: Un llibre essencial sobre el passat per conèixer la Barcelona d'avui

1001 Històries de la Barcelona del segle XIX: Un llibre essencial sobre el passat per conèixer la Barcelona d'avui

by Abraham Giraldés
1001 Històries de la Barcelona del segle XIX: Un llibre essencial sobre el passat per conèixer la Barcelona d'avui

1001 Històries de la Barcelona del segle XIX: Un llibre essencial sobre el passat per conèixer la Barcelona d'avui

by Abraham Giraldés

eBookCatalan-language Edition (Catalan-language Edition)

$8.99 

Available on Compatible NOOK Devices and the free NOOK Apps.
WANT A NOOK?  Explore Now

Related collections and offers

LEND ME® See Details

Overview

El segle XIX va ser un segle convuls per a Europa i el reflex dels canvis que es produïren es poden veure en la ciutat de Barcelona. El llibre que teniu a les mans fa un repàs general i a la vegada concret de la Barcelona del segle XIX.És una obra que no busca situar la Ciutat Comtal dins del panoramaeuropeu del moment, sinó mostrar la Barcelona més orgànica, la Barcelona de la gent que hi vivia, i de com les influències estrangeres afectaren la seva vida quotidiana. Per tant, aquest és un llibre que fa un repàs en forma de curiositats a la història del segle XIX en un context entre Barcelona i Espanya, amb l'objectiu de mostrar-vos la transformació de la ciutat medieval en la capital de Catalunya del segle XX. •Com l'armada anglesa robà tres vaixells del port de Barcelona. •La conspiració de les metzines. •El poder del vapor i les grans fàbriques de la ciutat. •L'associacionisme obrer. •Negre i roig: l'arribada del marxisme i l'anarquisme. Un llibre amb totes les anècdotes, curiositats i històries sobre el creixement demogràfic, econòmic i urbanístic, com també sobre els canvis polítics, socials, culturals i de l'esbarjo de la ciutat durant el segle XIX.

Product Details

ISBN-13: 9788499174228
Publisher: l'Arca Edizioni
Publication date: 02/15/2017
Sold by: Bookwire
Format: eBook
Pages: 240
File size: 6 MB
Language: Catalan

About the Author

Abraham Giraldés és llicenciat en història i màster en gestió del patrimoni cultural. El bagatge que du a l'esquena li ha permès treballar en molts àmbits, com ara l'arqueologia, la documentació i la museologia. Més interessat en la difusió que en la recerca, aquest autor de Badalona ha estat sempre obert al món de les noves tecnologies i s'ha proposat lligar el món 2.0 amb les humanitats. És l'autor del llibre "1001 històries del Barça".

Table of Contents

1. APUNTS HISTÒRICS DEL SEGLE XIX Nous aires del nord: la Revolució Francesa La guerra del Francès L'Antic Règim a Espanya La fi de l'absolutisme La Corona en mans d'una dona Les Carlinades La Revolució de Setembre i la Restauració 2. LA REVOLUCIÓ INDUSTRIAL ARRIBA A BARCELONA El tèxtil, la primera indústria de la ciutat El poble contra la ciutat El poder del vapor i les grans fàbriques de la ciutat El Vapor Bonaplata El Vapor Vell L'Espanya Industrial Els Talleres Nuevo Vulcano La Barcelonesa i la Maquinista Terrestre y Marítima Alexander Hermanos El Vapor Vell i el Vapor Nou de Gràcia Els vapors de Sant Andreu De pagesos a obrers, els efectes de la industrialització L'associacionisme obrer La propaganda del fet i la ciutat de les bombes 3. LA MODERNITZACIÓ DE LA CIUTAT Barcelona, una ciutat empresonada L'enderrocament de les muralles El naixement del passeig de Gràcia Viatgers al tren: el ferrocarril surt de Barcelona El pla Cerdà Desvirtuar el model De la destrucció de la memòria a la recuperació de l'oblit Una nova manera d'entendre la ciutat La revolució del transport a la ciutat: el tramvia De pobles a barris, el creixement demogràfic de la ciutat La Febre d'Or El gran salt cap endavant: l'Exposició Universal de 1888 Les grans obres a la ciutat Una façana digna per a una capital El modernisme 4. UNA CIUTAT VIVA La supervivència de la classe obrera A la recerca del benestar L'assot de les epidèmies Les festes i tradicions populars del Pla de Barcelona Els Tres Tombs Els balls de disfresses a Barcelona El rei Carnestoltes Santa Rita La festa de sant Cristòfol Els Cors Muts Les festes de la Mercè Sant Medir Els últims judicis de la Inquisició La ciutat més negra El cap de Batllori L'infanticidi d'Isidre Mompart El crim passional de Blas Durana El llibreter assassí de Barcelona El "Sweeney Todd" barceloní La maçoneria 5. LA SOCIETAT BARCELONINA DE CAMÍ CAP AL SEGLE XX La Renaixença La recuperació de la llengua catalana Els Jocs Florals La modernització a cop de cafè El naixement de l'Ateneu Barcelonès L'Orfeó Català El catalanisme torna a la política Les conseqüències del Desastre del 98 Els inicis de la premsa en català "Un Tros de Paper" "La Campana de Gràcia" "L'Esquella de la Torratxa" "La Renaixensa" "Lo Nunci" "Diari Català" "La Ilustració Catalana" "L'Avenç" L'aparició dels sportsmen El naixement de l'excursionisme
From the B&N Reads Blog

Customer Reviews