Exilens folk del 1: Stormen vaknar

Exilens folk del 1: Stormen vaknar

by Daniel E Andersson
Exilens folk del 1: Stormen vaknar

Exilens folk del 1: Stormen vaknar

by Daniel E Andersson

eBook

$2.00 

Available on Compatible NOOK Devices and the free NOOK Apps.
WANT A NOOK?  Explore Now

Related collections and offers

LEND ME® See Details

Overview

Ödet likt en pendel svänger mellan ljus och mörker tills den når en slags jämvikt. Vid varje svängning drar den med sig människornas öden i sitt svall. De stora profetiorna, ödesprofetiorna, vävs i takt med den väldiga pendelns slag. Varje ljus profetia följs av en mörk tvilling och mörker likt ljus kan komma att dominera varje ålder av världen.

Sjuklige Vittorio färdas till kusten för att rådfråga oraklet, bara för att upptäcka att fienden rör på sig i den gamla världen – Morogiernas folk och dess herre på en tron av ben, som svurit en uråldrig hämnd. Vittorio måste med det förlorade konungasvärdet Esilliads hjälp ena sitt folk innan det är för sent, men fiendens spioner finns redan i det Rohidianska folkets huvudstad, där de planerar att avsätta kejsaren och själva ta makten.

Samtidigt kommer pojken Amado de mörkersvurna – fiendens spioner – på spåren, och blir mot sin vilja indragen i kampen om tronen. Men medan han blir allt djupare indragen i ödesprofetiornas väv, blir hans egen roll allt uppenbarare – och han måste sätta både vänskap och kärlek på spel. Och medan stormen från den gamla världen drar allt närmare finner sig alla inblandade spela ett dödligt spel, där de själva är brickor – deras enda hopp ligger i att följa i profetiornas spår – vilka tycks leda till den begravda staden på berget Mesares sluttning och de förbjudna drakeldarna som kan öppna vägen till bergets hjärta.


Product Details

BN ID: 2940045616119
Publisher: Daniel E Andersson
Publication date: 01/29/2014
Sold by: Smashwords
Format: eBook
File size: 738 KB
Language: Swedish

About the Author

I'm a consultant, developer and author living in Sweden. I write books and create interactive reading experiences such as gamified reading and storyfied Gaming. You can find out more on my web site: www.seeninadream.net

From the B&N Reads Blog

Customer Reviews