Krupnim slovima

Krupnim slovima

by Branko Pavlovic
Krupnim slovima

Krupnim slovima

by Branko Pavlovic

eBook

$1.99 

Available on Compatible NOOK devices, the free NOOK App and in My Digital Library.
WANT A NOOK?  Explore Now

Related collections and offers

LEND ME® See Details

Overview

Osiguranje je postalo moderna tradicionalna delatnost. Po svojoj suštini osiguranje je moćno, glomazno, statično i vredno poverenja klijenata, ali u poslednjih nekoliko godina osiguranje se promenilo više nego u prethodnih sto godina. Kreira se sve više neobičnih proizvoda osiguranja, elektronsko poslovanje postaje standard poslovanja na tržištu osiguranja, regulativa se radikalno menja i uvodi režim Solventnost II, sprovode se ili poništavaju reforme penzijskog osiguranja u raznim delovima sveta, uvode drugačiji principi osiguranja poljoprivrede, počinje da se koristi lean six sigma koncept unapređenja procesa u osiguravajućim kompanijama, borba protiv prevara postaje sve sofisticiranija i intenzivnija, razvijaju se kvalitetniji načini procene i planiranja poslovanja osiguravajućih kompanija, dramatično raste cena osiguranja od autoodgovornosti u Srbiji iako na prvi pogled nema razloga za to, štednja se iz banaka seli u životno osiguranje, razbijaju se predrasude o sujeverju vezanom za petak trinaesti, itd. Osiguravajuće kompanije počinju intenzivno da prate najsavremenije informatičke trendove, kao npr. big data, socijalne mreže, i slično. Drugim rečima osiguranje postaje „sexy“.
O svemu ovome možete pročitati ponešto u ovoj knjizi koja je nastala je kao zbirka izabranih tekstova, objavljenih u kolumni „Krupnim slovima“ u časopisu Svet osiguranja od 2013. do 2016. godine.


Product Details

BN ID: 2940153683317
Publisher: Branko Pavlovic
Publication date: 08/16/2016
Sold by: Smashwords
Format: eBook
File size: 975 KB
Language: Serbian

About the Author

Branko Pavlović je dipl. inž. elektrotehnike, ovlašćeni aktuar, dugogodišnji član izvršnog odbora Generali osiguranja Srbija, predsednik Udruženja aktuara Srbije i sudski veštak za aktuarstvo. Piše radove za konferencije i seminare od 1998. godine, objavljuje tekstove u medijima od 2003. godine, a od 2012. godine je kolumnista časopisa Svet osiguranja. Jedan od autora je knjige „Vodič za primenu Zakona o osiguranju“.

From the B&N Reads Blog

Customer Reviews