Një botë më tutje

Një botë më tutje

by Ardian-Christian Kyçyku

NOOK Book(eBook)

$5.00

Available on Compatible NOOK Devices and the free NOOK Apps.
WANT A NOOK?  Explore Now
LEND ME® See Details

Overview

Pjesa “Një botë më tutje” mund të zbërthehet edhe si “Ja ç’bënë e ç’nuk bënë nganjëherë shqiptarët për të shumëpërfolurat luftë, paqe, famë, art, mbijetesë… ”. Përfaqësuesit e tri breznive të fisit Vrana, në kapërcyellin mes dy shekujve, zgjedhin një rrugë të panjohur për të mposhtur kohërat. Ideja e tyre është e thjeshtë dhe gjeniale, e frymëzuar ndoshta edhe nga njëfarë lodhjeje, ose zvordhjeje gjenetike ndaj luftrave. Gjyshi (Plaku Vrana), djali i tij (Poeti i Pabot(ë)uar), dhe nipi (Djaloshi) hyjnë me vetëdijë të plotë në një “betejë” që, me kalimin e kohës, synon të vendosë paqen, ose të paktën të shpëtojë sa më shumë jetë të pafajshme. Ata pranojnë të luajnë një rol të rrallë, me një thelb të ndjeshëm poetik dhe ëndërrtar. Hiqen sikur luftojnë, dalin në televizor, në lajme e dokumentarë që paraqitin jetën e ballkanasve, duke harxhuar njëherazi sa më shumë municion (Autori)

Product Details

BN ID: 2940046569186
Publisher: Ardian-Christian Kyçyku
Publication date: 02/09/2015
Sold by: Smashwords
Format: NOOK Book
File size: 100 KB

About the Author

John Bemelmans Marciano is the grandson of Ludwig Bemelmans, creator of the Madeline books. John has written and illustrated four books about Madeline, carrying on his grandfather’s legacy. John, his wife Andromache, and their daughter Galatea live in Brooklyn, New York.

Customer Reviews

Most Helpful Customer Reviews

See All Customer Reviews