De goudtrein van Riese

De goudtrein van Riese

by Jack Broscie
De goudtrein van Riese

De goudtrein van Riese

by Jack Broscie

eBook

$8.99 

Available on Compatible NOOK Devices and the free NOOK Apps.
WANT A NOOK?  Explore Now

Related collections and offers

LEND ME® See Details

Overview

De goudtrein van Riese

Maart 1943, Straatsburg
Beruchte Nazi’s, industriëlen en wetenschappers, door Der Leiter verenigd in Organisation Übermensch, realiseren zich dat Hitler de oorlog zal gaan verliezen. De Führer is voor geen rede vatbaar en blijft materiaal en manschappen aan het Oostfront verspillen. Met het einde van het Derde Rijk in zicht start Der Leiter Operatie Pandora; de bouw van Germania, een geheime ondergrondse fabrieksstad, waar Wunderwaffen zullen worden ontwikkeld die nodig zijn om het Vierde Rijk te kunnen stichten.

Augustus 1943, Schloß Fürstenstein
Himmler stelt aan Project Riese materiaal en slavenarbeiders beschikbaar die in het geheim een andere bestemming krijgen door de gewetenloze generaal Kammler. De generaal stelt officier Karl Paat aan als Kampfleiter van Komplex Über waar slaven dag en nacht aan de bouw van Germania werken en Doktor Teufele alle vrijheid heeft voor zijn onmenselijke experimenten.

Januari 1945, Wałbrzych
Drie treinen afgeladen met goud, diamanten en kunstwerken worden door Kammler’s SS-ers naar Komplex Über gereden om Operatie Pandora na de oorlog te financieren.

December 1945, Londen
De chef van het Engelse 30e Assault Unit geeft haar zoektocht naar verdwenen Duitse wetenschappers op en gaat er vanuit dat Amerika haar voor is geweest met Operatie Paperclip.

Augustus 2015, Wałbrzych
Operatie Pandora nadert haar voltooiing. De misleiding begint met de verspreiding van een gerucht over een verdwenen Nazi goudtrein in het Riese gebergte van Polen.

September 2015, Birmingham
30e Assault Unit en MI-15 komen na meer dan een halve eeuw weer samen als de Britse geheim agent Mike Owen een schokkend rapport indient over gezochte oorlogsmisdadigers en verdwenen wetenschappers. Amerika stuurt op verzoek van de Duitse en Britse regeringen haar top CIA-agente Lasha Heyes naar Europa.
Zullen de twee geheim agenten het gruwelijke plan van Der Leiter kunnen dwarsbomen terwijl een romance tussen hen opbloeit?

Juli 2021, Wałbrzych
De Poolse regering vindt de goudtrein en rijdt deze trots naar buiten waar de verzamelde wereldpers wacht. Welke rol kunnen Lasha en Mike nog spelen wanneer Pandora wordt losgelaten op de wereld door de duivelse Leiter en zijn trawanten?


Product Details

BN ID: 2940152497403
Publisher: Jack Broscie
Publication date: 08/06/2017
Sold by: Smashwords
Format: eBook
File size: 622 KB
Language: Dutch

About the Author

Broscie is een originele Nederlandse Fantasy-schrijver. Zijn boeken en verhalen zijn al meer dan 50.000 keer gedownload en staan hoog in de internationale ranking van Kobo en Smashwords.

Hij is o.a. bekend van:

. De epische fantasy-serie ‘Kronieken van Nieuwe Aarde’, bestaande uit:
. #1 ‘De Doembrenger’
. #2 ‘Pact der Waanzin’
. #3 ‘Magische wetenschap’

. De verhalenbundel ‘Iezegrimmig’ (Engelse vertaling: ‘Berserkly’), bestaande uit:
. ‘Het monster onder het bed’
. ‘De hebzuchtige koning’
. ‘De twee wensen van de Duivel’

. Het adventure verhaal ‘Het vervloekte goud van Atlantis’

. Het YA fantasy verhaal ‘Nachtmerrie in het Park’ (Engelse vertaling ‘Nightmare in Central Park’).

. Het romantic adventure/SF, bestaande uit:
#1 ‘Goudtrein van Riese’
#2 ‘Hellebeest van Atlantis’ (verwacht in 2020)

. Het maatschappij-kritische verhaal Plof!

Jack’s boeken en verhalen zijn deels gratis te downloaden onder het motto “Wie schrijft wil gelezen worden’ via Smashwords, KOBO, Amazon, Itunes (Ibooks).

Ook op Goodreads vind je recencies van zijn boeken (zie de rechterbalk).

Schrijfstijl
De fantasy-serie ‘Kronieken van Nieuwe Aarde’
Dit epische werk van Broscie wordt gekenmerkt door zijn beeldende taal en suggestieve schrijftrant. Voor het oog van de lezer ontrolt zich het decor van de vertelling. Landschappen, klimatologische omstandigheden, flora en fauna, geuren en kleuren, nederzettingen en de bewoners ervan zijn als het ware uit te tekenen. Hij schetst de contouren en de lezer vult ze moeiteloos in. Zijn hoofdpersonen bestaan uit zowel mannen als vrouwen van diverse standen en leeftijden; daarbij geldt dat mannen en vrouwen gelijkwaardig zijn. Broscie schrijft geen fantasy met Orcs, Elven en Trollen, maar met zelfbedachte rassen op een nieuw geschapen wereld. Hij combineert omstandigheden die gevoelsmatig tegenstrijdig zijn. Zo worden samenlevingen beschreven waar uiterst primitieve transportmiddelen én geavanceerde communicatiemiddelen gemeengoed zijn.

Nachtmerrie in het Park, Iezegrimmig, De demon in de spiegel, Het vervloekte goud van Atlantis, Plof!
Jack schrijft regelmatig korte verhalen. Deze verhalen zijn veelal verrassend en grimmig van aard, en tonen de dark side van mensen. Een aantal verhalen zijn ook in het Engels gepubliceerd (Nightmare in Central Park, Berserkly).

Goudtrein van Riese, Hellepoort van Atlantis
Romantische SF thrillers met de avonturen van de geheimagenten Lasha Heyes en Mike Owen die de strijd aanbinden met Der Leiter en Doktor Teufele.

From the B&N Reads Blog

Customer Reviews