Met Maeterlinck door Gent

Met Maeterlinck door Gent

by Stadswandelingen Org

NOOK Book(eBook)

$5.99
Available on Compatible NOOK Devices and the free NOOK Apps.
LendMe® See Details
Want a NOOK ? Explore Now

Overview

Met Maeterlinck door Gent by Stadswandelingen Org

Beste lezer-wandelaar, wees welkom in de wereld van Maurice Maeterlinck, en in de stad Gent zoals die er in uw en mijn verbeelding bij lag in het eerste deel van de 20ste eeuw. Begeeft u zich bijgevolg in de beste magisch-realistische traditie naar het Albert I Park, dat toen nog niet bestond. Waar zich nu de Stedelijke Bibliotheek bevindt, stoomden op het moment dat onze tocht begint de treinen nog het Zuidstation in en uit. Dat deden ze tot Sint-Pieters werd gebouwd, in 1913.
Op deze plek was het dat Maurice Maeterlinck, in 1895, zijn grote liefde opwachtte: de Franse actrice Georgette Leblanc. De schrijver nam haar mee op een lange wandeling door "zijn" stad. Volgt u samen met mij dit mythische en mystieke liefdespaar?

Er bevindt zich een link naar een Google Map met de route die zij volgden helemaal achteraan in dit ebook, zodat u onderweg niet zult verdwalen – tenzij dan in de doolhof van het toen nog aartsgevaarlijke Patershol. En om u helemaal onder te dompelen in de sfeer van vervlogen tijden, stellen we u een aantal MP3’s voor, die u tijdens uw tocht kunt beluisteren.

De wandeling op zich is overigens niet langer dan 5 kilometer, en legt u makkelijk af in een uur tijd. Hebt u de tijd, en neemt u die ook, om de verhalen te lezen en één en ander te bekijken en/of te beluisteren, dan trekt u makkelijk twee uur in de geest van Maurice Maeterlinck door Gent… of langer zelfs.

Maar zoekt u zich nu eerst en vooral een rustige bank op in het Albert I Park, en beeldt u zich in dat…

Product Details

BN ID: 2940044352780
Publisher: De Scriptomanen
Publication date: 03/02/2013
Series: Mysterieus België Series , #21
Sold by: Smashwords
Format: NOOK Book
File size: 67 KB

About the Author

Stadswandelingen Org is een artistiek collectief, opgericht binnen de schoot van vzw de Scriptomanen, dat interactieve en multimediale (meestal stads-)wandelingen produceert.
Dit wil zeggen: wandelroutes met een verhaal, verteld door een virtuele gids, en een scenario geschreven door een professioneel auteur. De wandelgids wordt als het ware een personage, dat u aan de hand van een meeslepend verhaal eh… op sleeptouw neemt.
Dit wil eveneens zeggen, dat u de wandelroute naar eigen inzichten, à la carte, ‘interactief en multimediaal’ kunt stofferen met het klank- en beeldmateriaal van ons artistiek collectief: mini-luisterspelen en liedjes, ambient soundscapes en muzikale meditaties kunt u desgewenst downloaden als MP3 (via de link bij "where to find your books in print"). Of we begeleiden u op uw pad met een heuse fotoreportage, zodat uw wandeling nog meer het karakter krijgt van een ontdekkingstocht.

Route, gids, scenario en verhaal worden ter beschikking gesteld in ebook-formaat, zodat u ze makkelijk kunt consulteren met iPhone, iPad of een andere mobiele reader. Maar u kunt ze natuurlijk ook gewoon uitprinten, want u krijgt ze meteen ook in PDF. En helemaal achteraan in het ebook vindt u de link naar een handige Google Map van de wandeling.

Wenst u deze wandeling te doen met een voorgeprogrammeerde GPS als gids, of met een groep geleid door met een professionele gids/performer, dan is ook dat mogelijk.

Indien u deze wandeling wil brengen met uw toneelvereniging, als theaterwandeling, of in welke andere commerciële context dan ook (dit wil zeggen: indien de deelnemers voor de wandeling betalen of een uitkoopsom wordt gevraagd) dient u over de voorafgaandelijke schriftelijke toestemming van de auteur(s) en uitgeverij vzw de Scriptomanen te beschikken, en wordt het wettelijk voorziene minimum opvoeringsrecht geïnd door Sabam. Alle info, vrijblijvende offerte, toestemming tot gebruik of opvoering kunnen verkregen worden via een emailadres dat u vindt in onze ebooks.

Customer Reviews

Most Helpful Customer Reviews

See All Customer Reviews