Szent csontok

Szent csontok

by Kathy Reichs

NOOK Book(eBook)

$7.16

Available on Compatible NOOK Devices and the free NOOK Apps.
WANT A NOOK?  Explore Now
LEND ME® See Details

Overview

Az egy hete oszladozó, macskáktól kikezdett tetem vizsgálata rutinmunkának ígérkezik Dr. Temperance Brennan számára. Az áldozat ezúttal egy ortodox zsidó vállalkozó, akitholtan találnak saját cége tároló helyiségében. Miután gondosan megvizsgálja a koponyát, hogy a lövedék röppályáját azonosítsa, hamar kiderül, nem öngyilkosságról van szó, sőt, inkább kivégzésről beszélhetünk.

A boncolás előtt egy idegen váratlanul csontvázat ábrázoló fotót csúsztat Tempe kezébe, a bűntény magyarázataként. A rejtély azonban nemhogy megoldódna, hanem egyre tovább bonyolódik.

Tempe hatalmas horderejű régészeti felfedezés nyomára bukkan, amelyet annak idején azért hallgathattak el kollégái, mert megkérdőjelezné kétezer év vallási dogmáit. Hamarosan rájön, a csontváz egy izraeli ásatásról származik. Engedve a kaland csábításának, a terepre utazik a sármos Ryan nyomozóval. Minden szál középpontjában a rejtélyes csontváz áll. Ki ő? Krisztus, aki mégsem halt meg a kereszten? Vagy egy kora keresztény hívő, aki nagyon nem illik Maszada egykori, hős védői közé?

A válaszért Tempe szokása szerint még a föld mélyére is alászáll, ezúttal csetlő-botló, megszállott régészkollégája nyomán egy sírba, amely talán Jézus családi kriptája volt. Csakhogy sokaknak nem áll érdekében a gyilkos leleplezése, és az ősi, még az Újszövetség idejéből származó rejtély megfejtése. Legszívesebben visszatemetnék a leleteket a föld alá, az utánuk kutakodókkal együtt…

Product Details

ISBN-13: 9789634700692
Publisher: Fumax
Publication date: 03/14/2019
Sold by: PUBLISHDRIVE KFT
Format: NOOK Book
Pages: 428
File size: 1 MB

About the Author

Like her main character Temperance Brennan, Kathy Reichs is also a forensic anthropologist, and she uses those experiences to help shape and craft her thrilling suspense novels. In addition to the Temperance Brennan series, Reichs co-authors the young adult series, Virals, with her son, Brendan Reichs, as well as a number of scholarly nonfiction works. She has also been a producer for the TV series Bones, which is loosely based on her books. Some of Reichs’ top titles are Speaking in Bones, Exposure/i>, and Déjà Dead.

Hometown:

Charlotte, North Carolina and Montreal, Québec

Place of Birth:

Chicago, Illinois

Education:

B.A., American University, 1971; M.A., Ph.D., Northwestern University

Customer Reviews

Most Helpful Customer Reviews

See All Customer Reviews