Free Shipping on Orders of $40 or More
Tho Bac Toc

Tho Bac Toc

by Yên Ngu (Editor)
Tho Bac Toc

Tho Bac Toc

by Yên Ngu (Editor)

Paperback(2nd ed.)

$15.00
Choose Expedited Shipping at checkout for delivery by Tuesday, October 11

Overview

... mỗi bài thơ của Ngu-Yên trong "Thơ bạc tóc" dường như bài thơ nào cũng khó đọc. Khó đọc không phải vì tác giả làm thơ không hay mà vì có những điều quá thật mà người đời không dám tự đặt câu hỏi với chính mình. Thơ Ngu-Yên là tiếng nói được cất lên, trước nhất như một lời tự vấn với lương tâm mình, với ý nghĩa cuộc đời, với kiếp làm người; sau nữa, tác giả lên tiếng giùm cho những ai chưa có can đảm nhận ra những điều chưa dám nói ấy. Những bài thơ trong "Thơ bạc tóc" là những trăn trở của một tâm hồn nghệ sĩ với chất liệu sống phủ đầy màu thời gian qua bao mùa biến thiên của trời đất và dòng đời . Ở đó, những tứ thơ rất quen mà ý thơ phong phú, lời thơ lạ mà gần, chữ dùng nhiều lúc thấy bình thường nhưng lại "bất thường" ; tất cả làm thơ Ngu-Yên ở đây cũng như nhiều tập thơ khác, khó "câu" người đọc một cách nhẹ nhàng; nhưng ai đã đọc thơ tác giả rồi, thì thế nào cũng tìm đọc lại thơ Ngu-Yên vài ba bận nữa vì tính lạ mà gần gũi và ý tứ đơn giản mà thâm thúy ấy . Giống như "thuốc đắng dã tật" vậy!

Boston, ngày 19-11-2008
Lương Thư Trung


Related collections and offers

Product Details

ISBN-13: 9781668549025
Publisher: Barnes & Noble Press
Publication date: 09/21/2021
Edition description: 2nd ed.
Pages: 216
Product dimensions: 5.50(w) x 8.50(h) x 0.49(d)

About the Author

.Ngu Yên, pen name of Nguyen Hien Tien, was born in 1952 in Kim Chau Binh Dinh, South Vietnam. Great, according to Nha Trang. Mature in Saigon. Law and Literature student. He arrived in the United States in April 1975, currently residing in Houston, Texas.
He also self translates his works into English.
His works appeared on Vietnamese magazines of literature in US, Canada, Australia, and French, such as Van H?c Magazine (US), H?p Luu Magazines (US), Van Magazines (US), Vi?t Magazine (Australia), Quê M? (French), Làng Van Magazine (Canada). His works also appeared on Vietnamese literary Websites, such as damau.org (Us), gio-o.com (Us), tienve.org (Australia), diendan. forum (French), vanviet.info (Vietnam.)
It displays his published books on Amazon, Barnes & Noble, and Academia.edu.
Ngu Yên's Website:
https://tiennguyen228.academia.edu/research
https://www.literaturebyngu-yen.com/

Customer Reviews