Ready Player One

Ready Player One

by Ernest Cline

NOOK Book(eBook)

$8.56
Available on Compatible NOOK Devices and the free NOOK Apps.
LendMe® See Details
Want a NOOK ? Explore Now

Overview

Ready Player One by Ernest Cline

2044-et írunk, és a valóság elég ronda egy hely. Az emberiség nagy részéhez hasonlóan a gimnazista Wade Watts is azt a kiutat látja zord környezetébol, hogy bejelentkezik az OASIS-ba, a világméretu virtuális utópiába, ahol az avatárján keresztül mindenki szabadon tanulhat, dolgozhat, és szórakozhat. Ugyancsak az emberiség nagy részéhez hasonlóan Wade is arról álmodozik, hogy o találja meg elsoként a virtuális világ elrejtett kincsét.
A szimuláció tervezojeként ismert James Halliday ugyanis ördögi feladványt hagyott maga után, amelynek leggyorsabb megfejtoje szédületes vagyonra és hatalomra tehet szert.
A Halliday által kifundált feladatok sikeres teljesítéséhez a popkultúra megszállott ismeretére van szükség, Wade pedig éppúgy otthon van a Gyalog galoppban, mint a Pac-Manben, a Rush életmuvében vagy az animékben. Amikor a tizennyolc éves srác hosszú évek kitartó munkája után megoldja az elso feladványt, hirtelen a figyelem középpontjába kerül, és ez életveszélybe sodorja. Egyes játékosok ugyanis még a gyilkosságig is hajlandóak elmenni a mesés nyeremény megszerzéséért.
Ernest Cline elso regénye a 2011-es megjelenését követoen megkapta a rangos Prometheus-díjat, és mostanra a popkulturális irodalom egyik legfontosabb kortárs muvévé vált. Több millió példányban adták el, világszerte óriási rajongótábora van, és készül belole már a nagyköltségvetésu film is: Steven Spielberg rendezésében várhatóan 2017 végén mutatják be a mozik.

Product Details

BN ID: 2940157727734
Publisher: Agave
Publication date: 11/29/2015
Sold by: Barnes & Noble
Format: NOOK Book
Pages: 464
Sales rank: 91,258
File size: 2 MB

About the Author

ERNEST CLINE has worked as a short-order cook, fish gutter, plasma donor, elitist video store clerk, and tech support drone.  His primary occupation, however, has always been geeking out, and he eventually threw aside those other promising career paths to express his love of pop culture fulltime as a spoken word artist and screenwriter.

Customer Reviews

Most Helpful Customer Reviews

See All Customer Reviews

Ready Player One 5 out of 5 based on 0 ratings. 1 reviews.
Anonymous More than 1 year ago
This was the best book I have ever read enough so I finished it in a day