Bannenfluister, hemelglas

Bannenfluister, hemelglas

by Jan J.B. Kuipers

NOOK Book(eBook)

$1.99

Available on Compatible NOOK Devices and the free NOOK Apps.
WANT A NOOK?  Explore Now
LEND ME® See Details

Overview

Schuif aan rond het Vat van Plenty - en probeer je te herinneren waarom. Proef het groot bruin met kippensporen, en ervaar het steunend zingenot van de balgharmonica. Deze verhalen brengen u voorbij de rand van het bekende en terug - als er een terug is ...

Product Details

BN ID: 2940032997993
Publisher: Jan J.B. Kuipers
Publication date: 01/16/2012
Sold by: Smashwords
Format: NOOK Book
File size: 779 KB

About the Author

JAN J.B. KUIPERS (Zaamslag 1953) is een ‘multi-genreauteur’. Hij publiceerde ongeveer vijftig boeken en honderden bijdragen op het gebied van geschiedenis, archeologie, letteren, SF, thrillers en jeugdliteratuur. In 2005/2006 was hij stadsdichter van Middelburg. Prijzen: King Kong Award (1983 [met Gert P. Kuipers] en 1987), Millennium Award (1997), Zeeuwse Boekenprijs (2005), Gorcumse Literatuurprijs 2004-2005. Essays, artikelen, verhalen en poëzie o.a. in Hollands Maandblad, Optima, Spiegel Historiael, De Tweede Ronde, Traditie; een aantal verhalen in buitenlandse bloemlezingen als An der Grenze. Als dichter was hij een van de eerste beoefenaars van de ‘megafoonpoëzie’.


Voorheen was Kuipers onder meer actief als redacteur bij regionaal-historische uitgeverij De Koperen Tuin, rubrieksauteur en redactioneel medewerker van de Encyclopedie van Zeeland, journalist en tekstschrijver. Voorts is hij recensent, columnist, redacteur van Nehalennia, Ballustrada, Zeeuws Erfgoed en medewerker van o.m. het Zeeuws Tijdschrift.


Jan Kuipers werkt(e) ook als auteur voor onderwijsmethoden, o.a. Leeslijn (Meulenhoff Educatief), Bronnen (EPN/Wolters Noordhoff) en Speurtocht (ThiemeMeulenhoff) en leverde veel bijdragen aan reeksen als Ganymedes en Vlaamse Filmpjes. Verder werkt hij als tekstschrijver voor exposities, websites en elementen in de openbare ruimte.


Recente boekuitgaven zijn onder andere:


Hubake’s Huis (fantastische verhalen; Verschijnsel, najaar 2011)


De put (een Siebe Edens-roman; Liverse, najaar 2011)


Kleine leviathan (meta-realistische historische fictie, Verschijnsel, ook als eboek verkrijgbaar)


Customer Reviews

Most Helpful Customer Reviews

See All Customer Reviews